En av de viktigste grunnene til å ta vårpussen selv er for mange gleden ved å gjøre en jobb på egen bil. Du sparer som sagt noen kroner, og samtidig oppdager du skader og kanskje mangler som det absolutt bør gjøres noe med. Det er under puss av bilen at du oppdager skader som ikke bør utvikle seg. Det vanlige er å glemme bort å vaske bilen under. Det er her vinteren og saltet setter sine farligste spor. Det kan lønne seg stort å få et firma som foretar understellsbehandling til å se på saken. En skikkelig understellsbehandling koster noen kroner, men dette forrenter seg stort når du en gang skal selge bilen. Selv om bilen er godt rustbeskyttet  under,  er en underspyling nødvendig.

Tar du jobben selv starter du med en skikkelig utvendig spyling. Hvor stor medfart lakken har fått i løpet av vinteren beror på hvor ofte, og hvor grundig, du har vasket bort salt og skitt i løpet av vinteren. Det er også nødvendig med en avfetting. Bruk en avfetting som ikke reagerer på det vannet du spylte på bilen. La denne avfettingen stå og godgjøre seg litt, før du spyler den av. Så tar du en vask av bilen for hånd, bruk svamp, ny svamp, brukte svamper fulle av skitt kastes straks etter bruk. Det er nå du oppdager skader på lakken. Mindre riper og steinsprut kan du ta med en liten pensel og lakk. Det er fra disse du etter hvert får de store rustrosene hvis du ikke gjør noe med det.

Er det nødvendig med reparasjon av lakkskader bør bilen stå noen dager før du tar poleringen. Et råd for innkjøp av vaskemiddel og poleringsvoks. Kjøp ikke det billigste, det lønner seg stort å legge noen kroner i dette, i sær poleringsmiddelet. De som selger slikt har gode råd å gi.

Når du kan speile deg i lakken er det dags for å ta bilen innvendig. Skikkelig støvsuging og rengjøring av både seter og gulv er en selvfølge. Også her gjelder det samme som utvendig. Hvor stor jobben blir, beror utelukkende på hvordan du har stelt med bilen gjennom vinteren.

Som sagt kan du spare noen få kroner på å gjøre jobben selv, men er du usikker på om du orker, så sett bort jobben. Du sparer ikke mange kronene på å gjøre jobben sel. Men du sparer veldig mye på å vaske og holde bilen i topp stand resten av året.

Og helt til slutt. Ikke sette bort vinterhjulene uvasket. Fjern skitt og småstein fra mønsteret, og vask både dekk og felger grundig. Ha en riktig god bilsommer.