- Det er utrolig mange tilflyttere i Stjørdal, og mange av dem opplever å komme inn i et miljø når de oppsøker seniorforumets arrangementer, sier Ole Myrbekk, som har vært leder i seniorforumet de drøye ti årene foreningen har eksistert.

Som tidligere offiser i Forsvaret var Myrbekk selv ofte på flyttefot.

- Når man har barn, er det enklere å komme til et nytt sted. Når man blir eldre, er det mye vanskeligere hvis man ikke har tilhørighet i et bestemt miljø. Her spiller seniorforumet en viktig rolle i å inkludere innflyttere, sier han.

10-12 aktiviteter

Gjennom høsten skal de aktive pensjonistene gjennomføre et stort antall aktiviteter, og seniorfilmene som arrangeres annenhver uke fra 8. september og frem til jul, er en slik sosial arena.

- En time før forestillingene selger vi kaffe og kaker, og svært mange møter opp. Noen ganger har filmene vært så populære at vi har vært nødt til å sende folk hjem. Derfor er det viktig at medlemmene melder seg på våre aktiviteter i god tid, sier Myrbekk.

Allerede forrige uke tyvstartet høstprogrammet med konsert av seniorforumets eget band Flex.

- Da møtte det over 150 stykker på torget, i tillegg til mange andre som stilte seg opp for å få med deler av konserten. Det ble en kjempesuksess, sier han.

Flex tyvstartet seniorforumets høstsesong med konsert på torget forrige uke, fra v. Per Leif Grøtte på trekkspill, Ellinor Grøtte på trekkspill, torader og fløyte, vokalist Kolbjørn Geving og Jørgen Holthe på gitar.

Fra Jensplassen

11. august er det klart for den neste store konsertopplevelsen. Da ankommer Jenny Jenssen Storsalen i Kimen for å holde konsert.

- Jenssen har aner fra Lånke, og på formiddagen før konserten klokken 14 skal vi ta henne med til Jensplassen hvor hennes forfedre kommer fra. Totalt er det plass til 260 publikummere denne gangen, men sist hun besøkte oss for to år siden hadde vi fullt hus, sier seniorgeneralen.

Midt i september står en guidet busstur på programmet for seniorforumet. Den kunnskapsrike ex-ordføreren Alf Daniel Moen er guide.

- For nyinnflyttede er det en kjempefin anledning til å bli kjent med kommunen. Alf Daniel kjenner hver eneste minste lille krok i kommunen, sier Myrbekk.

Foredrag skal det også bli tre av i løpet av høsten.

- Vi starter med John Arne Moen, redaktøren i Trønder-Avisa, 29. september. I tillegg blir det to andre foredrag senere på høsten, sier han.

Jubileumskonsert

6. oktober skal seniorene feire tiårsjubileum i Kimen.

- På grunn av koronaen ble det ikke mulig i januar, men nå satser vi på at det skal la gjennomføre i oktober. Alle som har underholdt i de ti årene vi har eksistert, skal delta. Deriblant Seniorvarieté, Flex, Autumn Leaves, Lars Eggen fra Opera Trøndelag og Kjell Inge Brovoll fra bluesfestivalen. Viggo Valle skal være konferansier. Vi gleder oss, og håper på stort oppmøte, sier Myrbekk.