- Vi har vært et allsidig reklamebyrå i mange år, og har laget det meste kundene våre har hatt behov for. I de siste årene er det spesielt én ting som har økt i tillegg til digitale tjenester, og det er bokproduksjon, forteller partner Frode Håkonsen ved Reklamebanken AS i Stjørdal.

Reklamebanken som leverer en rekke reklametjenester, alt fra komplette nettløsninger til foliering av vindu og kjøretøy, feirer i år tiårsjubileum. De siste årene har de også bistått kunder med å lage bøker.

- Derfor har vi bestemt oss for å starte et forlag, der vi hjelper kunden med alt fra omslagsdesign, oppsett, plassering av bilder, produksjon, trykk og transport. Egentlig alt fra A til Å. Mange vet for eksempel ikke at man må sende eksemplarer til Nasjonalbiblioteket, og slike ting tar vi oss av, smiler han.

Tjenesten har de jo levert en stund, men nå er det hele formalisert. Innen kort tid vil det bli lansert en nettside der tjenesten belyses.

- Barnet må ha et navn, og da valgte vi Stiora forlag, tuftet det gamle navnet for Stjørdal, Stioradalen. Det syntes vi var passende, fortsetter Håkonsen.

På flyttefot

I tillegg til lansering av et nytt tilbud, har Reklamebanken også funnet seg til rette i splitter nye lokaler.

- Vi har vært på utkikk etter passende lokaler til våre behov godt og vel ett års tid, og når anledningen bød seg til å bygge opp kontorer akkurat slik vi selv ønsket det rett i nabolaget, så slo vi til, sier har og tilføyer:

- Her får vi bygd opp og innredet akkurat som vi ønsker. Vi er ikke helt i mål enda, ettersom vi har vært så opptatt med oppdrag, men det viktigste er at vi er operative. Planen er å sette et mer kreativt preg på lokalene etter hvert.

20 prosent økning

I løpet av de siste årene har bedriften som per i dag har fire ansatte hatt en jevn vekst, og kan vise til en økning på 20 prosent i 2020. Den samme økningen ser de også så langt i år.

- Det som er så gøy er at vi får flere direkte henvendelser enn tidligere, forteller Håkonsen.

Hvorfor er han ikke helt sikker på, men trekker frem jungeltelegrafen som en mulig årsak. Men Reklamebanken kan vise til et bredt spekter av tjenester, som rommer alt fra digitale tjenester, grafisk design, trykking, profilering og markedsføring og nå også med eget forlag.

-  Vi er fire kreative og dyktige ansatte som er flinke til å sette seg inn i kundens ønsker, og leverer en faglig og god tjeneste, og ser ikke bort ifra at de øker staben etter hvert, sier Håkonsen.