- Vi har en del besøk, men få er stjørdalinger, sier Bjørg Hildur Juel Ebbesen.

Kongressbesøk

Hver sommer opplever Hell Art Studio, som har lokaler på Hell stasjon, besøk fra turister. Noen kommer med turistbuss, andre med tog og noen går fra Værnes lufthavn i påvente av nytt fly.

Den 11. juli fikk utstillingstrioen bestående av Ebbesen, Else Mari Havnerås og Vigdis Skulbørstad et noe mer uventet besøk. Inn døren kom nemlig den amerikanske politikeren, Joe Wilson, som siden 2001 har sittet i Representantenes hus med politisk offiser, Jessica T. Farmer.

- De kjøpte flere suvenirer, som kjøleskapsmagneter. Wilson ønsket å kjøpe lilla sokker, mens Farmer gjerne ville kjøpe en veske med logoen «Hell Stasjon Norway» som det kun ble produsert få av. Det var en veldig morsom opplevelse, forklarer Ebbesen.

Wilson er i dag mest kjent for sitt utrop under en samlet kongress i 2009, hvor tidligere president Barack Obama fortalte at den nye helsereformen ikke ville dekke ulovlige innvandrere. Wilson skal da ha ropt «You lie».

- Trolig skulle de nok tilbake til Washington, D.C. Det viser i grunn at her kan det komme inn mye forskjellig, legger Havnerås til.

- Det er fra hjertet

Det er 18 år siden Ebbesen flyttet fra Trondheim til Stjørdal. I mange år har hun ut fra hobbyinteresse vist frem og solgt kunsten fra det lille lokalet på Hell stasjon.

- Jeg bruker all tid på å være her. Det er fritid og hobby, og alle pengene går til dette. Man selger ikke så mye at man går i pluss, men det er fra hjertet og det synes jeg er gøy, sier hun.

Siden hun flyttet til Stjørdal har målet vært å få til salg. Hun peker tilbake på tilbudet ved Lokstallen, hvor flere stilte ut kunstverket sitt; et tilbud som i dag er svært etterlengtet, ifølge Ebbesen.

- Det er få steder hvor man i dag kan stille ut på samme måte, og som er ledig. Det var mye folk og det var en suksess, det er synd tilbudet forsvant, forklarer hun.

Enkel servering

Ebbesen og Havnerås forteller at de i år har fått besøk av flere turister, men at de ofte kun tar bilder av huset og drar igjen.

- De vet ikke hva som er her, tror jeg. Det er ikke kun kunst, vi har enkel servering og nå i år skal vi også ta inn is. Her kan man sette seg ned og slappe av i solveggen, sier Ebbesen.

Selv om turister kommer og går, ser gjengen lite til lokalbefolkningen. Nå håper de at flere får øynene opp for det lille og hyggelige lokalet.

- Vi holder mye åpent i sommer, og synes det er hyggelig at folk tar en tur innom. Det er fint når folk kommer innom og viser interesse for hva vi holder på med, forklarer hun videre.