I en periode på ett år skal stjørdalingen ha utsatt samboeren for så alvorlig og omfattende vold, at fornærmede skal ha fått alvorlige skader.

I fjor høst ble mannen i 20-årene tiltalt for både vold og brudd på besøksforbud. I begynnelsen av januar måtte han møte i Trøndelag tingrett.

Tiltalte har erkjent at han har et sinneproblem, og at han har kunnet tatt tak i fornærmede for å roe henne ned under diskusjoner. Han anser imidlertid ikke dette som vold, og erkjente derfor ikke straffskyld etter tiltalen.

Skulder ut av ledd

Det hele startet tilbake på nyåret i 2020, da stjørdalingen skal ha dyttet sin samboer i gulvet med så stor kraft at fornærmede fikk skulderen ut av ledd.

Noen få måneder senere ble politiet oppringt av en nabo av paret, som fortalte at han hørte et voldsomt bråk fra leiligheten til tiltalte og fornærmede.

Først nektet fornærmede for at hun hadde blitt utsatt for vold, men etter at politiet ba tiltalte om å dra fra stedet, forklarte hun at han hadde lugget henne, slengt henne i gulvet på badet og kastet henne mot en kommode. Han skal også ha slått henne flere ganger i ansiktet.

Innlagt på sykehus

Sommeren 2020 ble fornærmede innlagt på sykehus med magesmerter, som viste seg å være indre blødninger og kutt i leveren.

Fornærmede har selv forklart at hun ikke husker hva som har skjedd, men at hun i ettertid har skjønt at det kan være tiltalte som har banket henne.

Retten kan imidlertid ikke med sikkerhet si at det er dette som har skjedd, og usikkerheten kom tiltalte til gode.

Tiltalte skal også i store deler av samlivet ha utsatt fornærmede for alvorlig og gjentagende psykisk vold. Blant annet ved å ha vært aggressiv, veltet møbler, kontrollert hvem hun hadde kontakt med og hvor hun var, samt truet med å angi henne til barnevernet.

Brøt besøksforbud

Etter et drøyt år med vold, ble tiltalte forkynt et besøksforbud som forbød ham å oppsøke fornærmede. Til tross for at han bare fem minutter tidligere hadde mottatt besøksforbudet, sendte han en tekstmelding til fornærmede.

Tiltalte mener at meldingen ble sendt før han mottok besøksforbudet, og antar at meldingen først kom inn senere fordi fornærmede satt i avhør og hadde telefonen i flymodus.

Det stemmer at fornærmede satt i avhør denne dagen. Retten kan ikke utelukke at tiltaltes forklaring stemmer, og han ble derfor frifunnet på dette punktet.

For resten av tiltalepostene finner ikke retten noen formildende omstendigheter. Stjørdalingen ble derfor dømt til ti måneders fengsel, og må betale fornærmede en oppreisningserstatning på 80.000 kroner.