– Jeg klarer ikke å slutte å si at jeg elsker leiligheten og utsikten. Når vi står opp om morgenen, kommer solen bakfra og skinner utover sjøen, sier Kristin Øverbø mens hun drikker kaffe og nyter utsikten av Selbusjøen.

Vi besøker Kristin og samboeren Erik, som i mai kjøpte en av fire unike toppleiligheter i det nye boligfeltet Botn i Selbu.

Fra første steg inn i den åpne og moderne leiligheten, legger man merke til de store vinduene som strekker seg høyt fra gulv til tak, og gir en panoramautsikt av Selbusjøen det er vanskelig å ikke beskrive som spektakulær.

- Vi har solen hele dagen grunnet en stor takterrasse i andre etasje, og en lun og fin veranda i første. På den sistnevnte er det perfekt å sitte og nyte ettermiddagssola, og det føles ut som den aldri går ned, fortsetter hun.

Erik Jørgenson har en jobb som krever en del pendling til flere steder rundt om i landet. Han beskriver det som praktisk å bo i Selbu med kort reisevei til Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Anette Fossmo

Helt magisk

Paret har ikke flyttet langt, og bodde tidligere i sentrum nær fylkesvei 705. Selv om de nå har trukket seg bort fra trafikken og nærmere naturskjønne omgivelser, ligger likevel det meste av fasiliteter i umiddelbar nærhet.

- Det er sentrumsnært, men du kommer deg bort fra støyen og får en helt magisk utsikt på kjøpet. Det er stille og rolig, og man får virkelig senket skuldrene når man kommer hjem, sier hun.

Både Øverbø og Jørgenson er opptatt av å holde seg i form, og da passer det ypperlig med flere, flotte tur- og skiløyper like utenfor døren.

- Vi har ikke bodd her så lenge, men vi har funnet roen her. Det er trivelige naboer som har tatt oss godt imot, og en velfungerende velforening med fine planer for boligfeltet, tilføyer Erik.

– Jeg klarer ikke å slutte å si at jeg elsker leiligheten og utsikten, sier Kristin Øverbø. Foto: Anette Fossmo

Praktisk for pendlere

Erik jobber som IKT-sjef i Helse Nord-Trøndelag, en stilling som krever en del pendling i Trøndelag, men også reiser til andre steder i landet.

- Det er svært praktisk å bo i Selbu som pendler, med kort reisevei til Levanger, Trondheim eller Værnes. Har du en jobb som innebærer en del reiser, er veien til Trondheim lufthavn Værnes kort. Er jeg på jobbreise, snakker vi en time fra jeg drar hjemmefra og til jeg sitter på flyet, forteller han.

– Ingen har det finere enn oss

Selv har han bodd store deler av livet på Østlandet, men er glad for å ha møtt kjærligheten igjen og flyttet hjem til barndomskommunen Selbu.

- Jeg har vokst opp i Selbu kommune og har gode minner herfra. Vi har alt vi trenger, og det er tryggere og roligere enn det er i sentrale strøk. Ingen har det finere enn oss, synes i alle fall vi, smiler han.

Enestående i sitt slag

Lars Ivar Sundal fra utbygger Botn Hill AS i Selbu, opplyser at de med Botn Hill har ønsket å skape noe unikt i det han beskriver som Selbus flotteste område.

Beskrivelsen er ikke vanskelig å forstå, Botn ligger nemlig i en vestvendt skråning med panoramautsikt til Selbusjøen, og høydeforskjellene sørger for at alle boligene får nyte utsikten.

Eiendomsmegler i Nylander avdeling Stjørdal, Ellen Sofie Pedersen, beskriver boligområdet som unikt for Selbu. Foto: Dronebilde Eiendomsmegler Nylander.

- Da vi begynte med dette prosjektet, lå leilighetene i Selbu i hovedsak i sentrum. Vi ville skape unike, funksjonelle og store leiligheter med utsikt til en fornuftig pris, forteller han.

Botn Hill består i dag av åtte leiligheter fra 100 til 126 kvadratmeter med to til tre soverom, i tillegg til ti rekkehus. Det er lagt vekt på gode planløsninger og en moderne stil.

Vil skape det perfekte boligområde

Per i dag er fem leiligheter og tre rekkehus solgt, så det er fortsatt mulig å sikre seg en av de unike toppleilighetene.

- Den siste toppetasjeleiligheten ligger ute til salg for 3,5 millioner. Noe av det flotteste med boligen er at den går over to etasjer, og har en stor takterrasse som går rundt bygget og gir tilgang til sol hele dagen, forklarer Sundal.

Videre forteller han at de ønsket å bygge noe til gode priser, for å nå et bredt marked og gi alle muligheten til å kjøpe seg bolig i området.

– Vi har som mål å skape det perfekte boligområdet

- Rekkehusene koster fra 2,6 millioner. En pris som gjerne kan forsvares med én inntekt. Vi har som mål å skape det perfekte boligområdet for alle; gamle som unge, par som enslige.

Boligfeltet ligger i umiddelbar nærhet til det meste av fasiliteter. Med kort avstand fra både fylkesvei, butikk, barnehage, skoler, idrettsanlegg og turmuligheter.

Elin Solem angrer ikke et sekund på at hun byttet ut en stor enebolig med et mindre rekkehus. Her tilbringer hun kvalitetstid med barnebarnet i sitt nye hjem. Foto: Anette Fossmo

Falt pladask for rekkehuset

Bare et steinkast unna får vi besøke Elin Solem, som i august byttet ut en 300 kvadratmeter stor enebolig med et rekkehus på cirka 90 kvadratmeter. Den avgjørelsen angrer hun ikke et sekund på.

- Jeg ønsket å flytte inn i noe mindre, og falt for dette huset. På grunn av skråtaket får du mye romfølelse, og det virker mye større enn hva det egentlig er. I tillegg er beliggenheten og utsikten et stort pluss, forteller Solem.

Hun beskriver området som trygt og rolig, med kort nærhet til det meste.

- Jeg trives veldig godt, og er svært fornøyd med boligen, sier hun.

Unikt i Selbu

Eiendomsmegler ved Meglerhuset Nylander avdeling Stjørdal, Ellen Sofie Pedersen, roser boligområdet.

- Botn er unikt i Selbu. Det er et nytt boligfelt som ligger svært sentral, med fantastisk utsikt og gode turmuligheter like utenfor dørstokken, smiler hun.

Hun forteller at mange synes det er skremmende å skifte ut eneboligen med en leilighet, og derfor går de gjerne for en stor leilighet slik at overgangen ikke skal bli så stor.

- Det er ikke mange leiligheter i Selbu som kan skilte med tre soverom og egen takterrasse, presiserer hun.

Bygdas beste utsikt

I likhet med Jørgenson, trekker hun frem den korte pendlerveien til Stjørdal som noe positivt.

- Flere trekker seg gjerne ut av byen for å få større plass rundt seg. Skal man bo sentralt i en leilighet i Stjørdal, for eksempel, må man som regel bo i blokk med en liten veranda og støy rundt seg. I Botn får man derimot store leiligheter, mindre rekkehus eller en boligtomt med Selbus beste utsikt, sier Pedersen.

I 2022 vil den siste av de toetasjes toppleilighetene bli innflytningsklar.

- Hvis noen ønsker en visning, må de gjerne ta kontakt med meg. Naboene som bor i Botn er så hyggelige, at vi får bruke deres leilighet til visning. På den måten får de oppleve hvordan boligen vil bli med egne øyne, fremfor å ta utgangspunkt i en tegning. Det er ganske unikt, smiler Pedersen.