Arrangørene av Stjørdal fellesfyrverkeri, Big bang pyro, sparer ikke på kruttet når de i år kjører i gang med ikke bare én, men to fellesfyrverkeri.

Det opplyser de om på arrangementets Facebook-invitasjon.

Familiefyrverkeriet vil gå som normalt klokken 17.00, samtidig som det er satt opp et nytt fyrverkeri ved midnatt.

Begge vil foregå ved Stokkan ungdomsskole.

Mistet 200 bidragsytere i fjor

– Familiefyrverkeriet klokken 17.00 vil oppleves best ved å være tilstede, mens midnattsfyrverkeriet vil bestå av store luftbomber som kan oppleves fra hele Stjørdal, opplyser arrangørene.

Hvor store oppskytningene blir avhenger av innsamlede midler, og blir fordelt henholdsvis med 70 prosent til familiefyrverkeriet og 30 prosent for det ved midnatt.

– Forrige år mistet vi ca. 200 bidragsytere, dette på grunn av korona. I år håper vi på normale tilstander og at mange møter opp. For å få til et flott arrangement er vi avhengige av at så mange som mulig bidrar, skriver de.

Avlyst

I utgangspunktet skulle T-Pyro AS og Familiefyrverkeriet i Malvik arrangere fellesfyrverkeri på Midtsandtangen i Malvik, men dette blir det dessverre ikke noe av på grunn av restriksjoner.

På deres Facebook-sider skriver Familiefyrverkeriet i Malvik at arrangementet avlyses fordi det ikke er tillatt med med mer enn 600 personer utendørs.

– Dette er jo helt utenfor vår kontroll, men vi kan ikke samle flere tusen mennesker på Midtsandtangen Nyttårsaften, skriver de.

Gjentar suksessen

Innbyggerne i Hommelvik vil derimot få mulighetene til å se et forrykende show, når Epic-pyro skyter opp fyrverkeri på akeren ved Liavegen midnatt.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor og fyrer av et større fyrverkeri for oss i Hommelvik, skriver de på facebooks arrangementside.

Arrangørene benytter likevel anledningen til å minne alle om å følge de gjeldene koronarestriksjonene, og oppfordrer til å holde avstand og bruk av munnbind.

I kommunene Selbu, Meråker, Tydal og Frosta ser det ikke ut til at det er lagt opp til noe felles fyrverkeri. Skulle det imidlertid være feil og du har info om saken, tips oss gjerne på: tips@s-n.no