- Det kommer til å bli en svært stemningsfull konsert, sier Bjørn Tøndel og Ottar Kvaal fra Stjørdal Mannskor.

Kvaal skal være konferansier når Stjørdal Mannskor i samarbeid med Stjørdal Menighet onsdag 30. mars klokken 18.30 arrangerer støttekonsert for Ukraina i Stjørdal kirke i Kimen.

Eminente artister

Med seg på laget har de fått med seg en rekke kjente og eminente musikere. Blant andre lokale Autumn Leaves, Ann Kristin Andersson, Åshild Mundal og 11 år gamle Milian Myran Borg.

Det unge cellisttalentet Live Sunniva Smidt vil også bli å se på scenen. Det samme gjelder sanger og sangpedagogveteran Grete Daling.

Det er Bjørn Tøndel som er initiativtager til prosjektet, og etter at han tok det opp med Mannskoret, tok styret i koret det videre.

- Vi tok deretter kontakt med Stjørdal kirke som umiddelbart sa ja, smiler Tøndel.

Det ble deretter opprettet en komite bestående av kantor i Stjørdal kirke, Elina Karpinska, Bjørn Tøndel og formann i Stjørdal Mannskor, Kjell Vorum.

Se hele oversikten over gjesteartister nederst i saken.

Berømmer velviljen til kirka

- Elina er virkelig en krumtapp i dette her. Vi ønsker virkelig å skryte av Stjørdal kirke som har vist stor velvilje. De stiller med teknikere og låner oss kirka gratis, alt på kort varsel, berømmer Tøndel og Kvaal.

Komiteen satte seg ned og hadde en idédugnad, der de satte opp en liste over mulige artister som de kunne tenke seg å ha med i prosjektet.

- Vi kom i utgangspunktet opp med dobbelt så mange artister, og begynte å ringe rundt. Vi fikk positive svar fra de fleste, forteller Kvaal.

Sanger til ettertanke og håp

Tøndel og Kvaal forteller at Karpinska også vil traktere flygelet under konserten, både sammen med Mannskoret og andre artister.

- Vi har et bredt spekter av sangere, og det er en rekke tungvektere på listen. Når det gjelder selve konserten er det tekstene som står i sentrum, og vi har valgt sanger som skal bidra til ettertanke og håp. Det er et repertoar som egner seg godt til temaet, smiler de.

Det vil ikke være forhåndssalg av billetter, men heller åpent salg ved ankomst. Billettene koster minimum 250 kroner, men det lagt opp til at publikum kan donere så mye de ønsker. All inntekt går uavkortet til hjelpeorganisasjonen Røde Kors.

- Det er plass til 200 stykker i kirken, og vi håper selvfølgelig på fullt hus. I verste fall kan vi sette opp flere stoler utenfor, slik at flere kan komme og høre på konserten, smiler de.

Gjesteartister:

Magnus Fiskvik, Grete Daling, Milian Myran Borg, Åshild Mundal, Eva Gullvåg Wermuth, Live Sunniva Smidt, Ann Kristin Anderson, Hilde Synøve Engberg, Autumn Leaves, Elina Karpinska og sogneprest Per Anton Leite.

Stjørdal mannskor og Stjørdal Menighet har med seg flere eminente gjesteartister på konserten. Inntektene går uavkortet til hjelpeorganisasjonen Røde Kors.  Foto: Plakat