– Tiden der du måtte mate panteautomaten med en og en flaske er forbi.

Det sier butikksjef ved Extra Stjørdal, Frode Helsø.

Dagligvarebutikken ved Evja i Stjørdal blir første butikk i kommunen som får installert en helt nye type pantemaskin, populært kalt monster-panteautomaten, der hele sekker kan tømmes inn i maskinen på en gang.

– Her kan du bare åpne luka og tømme alt ned samtidig. Når du stenger luka teller maskinen opp alt, skiller bokser og flasker fra hverandre, og du får ut pantelappen. Automaten er utrolig effektiv og du slipper mye søl og gris, smiler Helsø.

Har stor tro på dobling

Coop Midt-Norge investerer i den nye monsterautomaten Tomra R1 i alle sine største butikker, og i Stjørdal er Extra så langt den eneste butikken som kan tilby en slik tjeneste.

Extra Stjørdal tronet også høyt på pantetoppen i Trøndelag i 2021, kun slått av de to store Obs-varehusene i Trondheim.

I 2021 ble det altså pantet 1,5 millioner bokser og flasker på Extra Stjørdal, og med den nye monsterautomaten tror butikksjefen på ytterligere vekst.

– En mer effektiv maskin betyr mer panting. Jeg tror vi fort kan doble mottaket av pant når folk finner ut hvor mye tid de sparer. Kundene sparer tid, og det er også bra for miljøet at det er enklere å levere panten, sier butikksjefen.