Inne i messeteltet for foto debuterte Mari Sundøy med sine portrettbilder. Etter 3 år med studier i Brisbane Australia har hun en bachelor i design og foto.

- Jeg uttrykker meg som kunstner gjennom foto, og forsøker å arbeide med serier i samme eller ulik sjanger. Uttrykkene i denne utstillingen er portrettet der jeg forsøker å fremheve personen i bildet så godt som mulig, sa Mari samme dag som bildene ble hengt opp i messeteltet. Mari benytter mye Photoshop for å skape de helt spesielle uttrykkene og fargespillet i bildene sine.

Tre år i Australia

Den eneste kvinnelige utstiller av bilder på den første messa i regi av Per Gotaas var Mari Sundøy. Hun har tidligere hatt en bildeutstilling i Australia etter endt skoleløp i Brisbane.

-          Det er i kategorien Kreative Advertising Photo jeg har tatt en utdanning med studier over tre år i Australia. I grunnen or min interesse ligger kunstneriske uttrykk og kunst generelt. Med bachelor innen design og foto ønsker jeg å satse innen kommersiell reklamefoto fremover. I serien her har jeg blant annet lagt vekt på å skape en litt uvirkelig fremstilling der fashion er fremtredende i portrettene, forteller Mari Sundøy.

Satser mer på bilder

Fotografene Svein Wik og Bjørn Fuldseth tar i hovedsak naturfoto, og begge benytter nærnatur til foto samtidig som de også reiser mye utenlands.

-          Å kunne delta på denne i trøndersk målestokk store fotosalgsmessa gjør oss og bildene mer synlige. Som fotografer vil vi gjerne at bildene skal synes og gjøres kjent. Dette ble også en salgsmesse som vi begge fant interessant å bruke som utstillingsvindu for vår fotointeresse, sa Bjørn Fuldseth og Svein Wik. Begge er fra Stjørdal og har sine egne web-kanaler for salg av bilder til et bredt publikum.