[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4c6mu9P8Twg&feature=youtu.be[/embed]

2. november er datoen som mange venter i spenning på. 15.500 kvadratmeter skal da åpnes, og det aller meste av dette er nytt butikkareal. Fortsatt gjenstår en god del av arbeidene ved nydelen, men i løpet av de kommende 29 døgnene skal alt være på plass.

- Det skal vises at de to byggene er fra to epoker, men samtidig drar vi med oss en god del fra det nye inn i det gamle. Utvendig vil senteret framstå som to bygg, men innvendig vil man ikke få samme følelsen, sier Geir Veie, der han står på overgangen som binder nytt og gammelt sammen.

Hver «bru» mellom de to byggene, som går i andreetasjen, er forresten på 1.500 kvadratmeter hver og utgjør også en viktig del av arealet i det samlede senteret.

Hennes & Mauritz, Clas Ohlson og Nava Sport er de største leietakerne i den nye delen, og enkelte av butikkene har allerede startet å fylle hyllene med varer.

Helt nederst blir det et gedigent samlet parkeringsanlegg. Parkeringskjelleren under det gamle Torgkvartalet, parkeringsanlegget til Kimen og anlegget under nye Torgkvartalet bygges sammen.

- Totalt vil det være 700 parkeringsplasser under tak, mens det er 300 utendørs parkeringsplasser på den nye plassen vår, sier Geir Veie.