Fire av de ni har avlagt positive hurtigtester, mens de fem andre er bekreftet smittet.

- Fire av de totalt ni vi har fått treff på, kjenner vi ennå ikke kilden til. Smittesporingsteamet fortsetter detektivarbeidet tirsdag. Dette er en risiko vi må ta på alvor, og som kan bety at vi har ukjent smitte som har gått i befolkningen en uke eller kanskje to, skriver kommuneoverlegen i en pressemelding sent mandag kveld.

Tirsdag morgen vurderer kommunedirektør Tor Jakob Reitan å innkalle kriseleldelsen.

Munnbindanbefaling

Vonen oppfordrer folk til å bruke munnbind.

- Derfor er det vesentlig å minne alle om: Vær så snill og huske meteren, og følge anbefaling om munnbind innendørs der det er mye folk. Det er nå, i denne uka, vi alle kan bidra til å stoppe utbruddet, skriver han.

Til tross for de dystre meldingene mener Vonen at det er grunn til å se fremover mot lysere tider.

- Stadig flere melder at nærkontakter i husstanden er fullvaksinerte. Det er nå en veldig gledelig utvikling, som vi håper øker fort framover. Om få uker er vi ferdige med karantenespøkelset. Vi ser i dag at flere fremskynder vaksinetid nå, det er vi glade for og håper enda flere benytter seg av muligheten, skriver han.

Testet over 350 personer

Totalt har testerne i løpet av mandagen testet 352 personer.

- Vi har tilbudt og tatt hurtigtester i stedet for karantene av et stort antall elever ved Stokkan ungdomsskole, Aglo videregående skole og Voksenopplæringen. Hvis man ikke tar test på vår oppfordring, blir man nødt til å være i karantene, sier Vonen.