Hastadklev AS som i 2018 startet med salg av tilhengere og bildeler, har også i løpet av de siste årene satset mer på nett og bygd opp en solid nettbutikk.

- Det har vært en del jobb med å få nettbutikken på plass, men nå begynner den å gå av seg selv. Vi opplever en økt kapasitet og begynner å se en vekst, forklarer Leif Anders Hastadklev.

Det ble derfor naturlig å se etter muligheter for å utvide sortimentet, og nylig kjøpte nettbutikk- og tilhengervirksomheten den trondheimsbaserte båtbutikken Industri & Marine-Diesel, og vil med det bevege seg inn i service og detaljhandel for båt.

- Vi har fra før av noen få båtdeler og så et større potensial der, ettersom det i utgangspunktet ikke har vært så mye tilbud på båtservice og båtdeler på Stjørdal. Vi begynte å snakke om det allerede i fjor høst, så vi har jobbet med saken over tid, fortsetter Jan Gunnar Ødegård.

Roar Ulstad blir med videre etter at Hastadklev AS kjøper opp butikken Industri & Marine-Diesel. Foto: Privat

Godt etablert bedrift

Da de fikk nyss om at båtbutikken i Fjordgata vurderte å selge, tok de kontakt og ble til slutt enige om at de skulle ta over butikken som Roar og Liv Ulstad har drevet i nesten 40 år. Førstnevnte samt fem ansatte blir med videre når Hastadklev tar over som eiere.

- Det er en spennende butikk med gode varer, og det er veldig gunstig å kunne ta med seg erfaringen fra en godt etablert bedrift videre. De er kjent for å være gode på dette i Trondheim, så med på kjøpet får vi ikke bare et bedre tilbud, vi får også en mengde kompetanse vi kan dra nytte av i møte med kunden, sier Hastadklev.

Trondheimsbutikken tilbyr og utfører tjenester knyttet til ettermarkedet for båt, som service og salg av ekstradeler, elektronisk utstyr, kartplotter, navigasjon og bunnsmøring, for å nevne noen.

- Utenfor butikkens lokaler i Trondheim har de egne båtplasser de kan utføre service på, så vi jobber nå med å finne en lignende her i Stjørdal også. Da kan kundene bare kjøre inn i båtplassen, så monterer vi det de trenger, opplyser Ødegård.

Båtsalg

Industri & Marine-Diesel AS har også forhandlerstatus på fire båtmerker, men har de siste årene ikke hatt det største fokuset på salg av båt.

- Det er noe vi kommer til å se mer på etter hvert, sier de og legger til:

- Selv om det har vært stor etterspørsel og mangel på båter i år, har vi faktisk klart å få tak i noen småbåter som vi får inn i løpet av neste uke.

Daglig leder Tommy Husbyn ved Hastadklev Bil og Fritid vil også få et større og bedre sortiment i butikken. Foto: Anette Fossmo

Bedre leverandører

Også stjørdalskundene vil få god nytte av den nylige oppkjøpte kompetansen.

- I forbindelse med oppkjøpet vil verksted- og service-virksomheten på båt etter hvert bli et tilbud vi tilbyr i våre egne lokaler på Hognesaunet.

I tillegg vil virksomheten Hastadklev Bil og Fritid på Stjørdal dra nytte av Hastadklev AS sitt oppkjøp, og får et utvidet sortiment, som allerede i denne uken venter sin første leveranse av båtrelaterte varer.

-  Daglig leder i butikken i Stjørdal, Tommy Husbyn, vil nå få tilgang til flere og bedre leverandører. På sikt er planen å få hele sortimentet over på nettbutikken, slik at kunden kan bestille via klikk og hent ved alle de lokale verkstedene og butikkene i Hastadklev-gruppen.