Det var klokken 00.40 natt til 15. januar i år at politiet fikk inn en melding om en bil som hadde kjørt ut av veien og havnet på taket.

– #Malvik. Melding om bil som ligger opp ned på gamle E6. Nødetatene rykker ut, skrev de på Twitter den gang.

Om den aktuelle hendelsen opplyste operasjonslederen allerede da at det var mistanke om ruskjøring.

Ifølge rettsdokumentet viser blodprøven som ble tatt samme natt en alkoholkonsentrasjon på 1,46 i promille, og nylig måtte mannen i 20-årene svare for seg i retten.

Husker ikke stort

I Trøndelag tingrett forklarte siktede at han hadde vært i et selskap, og valgte å sette seg bak rattet til tross for at han hadde drukket alkohol den kvelden.

Halvveis hjem krysset han motgående kjørefelt og kjørte inn i en vegg, for deretter å tippe over. Han innrømmer at han ikke husker stort fra den aktuelle kjøreturen.

Tiltalte fortalte i retten at han ikke husker nøyaktig hvor mye han hadde drukket, men visste at det dreide seg om ganske mye.

Siktede selv slapp heldigvis unna med et blåmerke, mens bilen fikk store skader.

Han hadde ingen innvendinger til politiets promillemåling, og erklærte seg straffskyldig i henhold til siktelsen.

Fengsel og bot

Om straffen uttalte siktede at på grunn av jobb vil fengsel bli utfordrende. Han fremmet derfor et ønske om fotlenke.

Når det gjelder tap av førerkort i to år mente han at de ville bli utfordrende, men at han skulle klare å håndtere det ved bruk av kollektivtransport eller sykkel.

Retten har vektlagt i skjerpende retning at siktede kjørte ruspåvirket på en ikke ubetydelig strekning. Mannens uforbeholdne tilståelse sees på som formildende.

Enden på visa ble at malvikingen ble dømt til fengsel i 24 dager og mottar en bot på 15.000 kroner. I tillegg mistet han førerkortet i en periode på to år, og må derfor avlegge ny førerprøve for å gjenvinne førerretten.