Stjørdal kommune har god tilgang til vaksiner, både Pfizer og Moderna. Nå bemanner vi opp vaksinestasjonen i Kjøpmannsgata 10-12 (den gamle legevakta) som følge av de nye, nasjonale anbefalingene.

I neste uke blir det vaksinering onsdag og fredag fra   kl. 08.45 – 15.15. For videre åpningstider henvises det til informasjon på kommunens hjemmeside.

Time kan enkelt bestilles på helsenorge.no, eventuelt på vaksinetelefonen 477 81 754. Telefonen er betjent mandag og onsdag klokken kl. 09.00-11.00.

– Brukere som er bosatt på heldøgns omsorgsinstitusjoner vil få  tilbud om vaksinen der de bor og trenger ikke å bestille time. Det er også viktig å merke seg at dersom du er smittet med Covid-19, bør det gå minst 3-4 uker før du tar 4. vaksinedose, gjerne enda litt lengre, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Svekkes med tiden

Innbyggere over 65 år vil etter planen få tilbud om en fjerde dose rett etter sommerferien.

– Vi hører at mange er syke med Covid-19 nå. Det betyr at hver enkelt av oss for tiden sannsynligvis er i kontakt med smitten i familien, på arbeidsplassen og ellers der vi beveger oss. Situasjonen er ikke farlig for folk flest, men er en særlig utfordring for personer med nedsatt motstandskraft, forklarer Vonen og legger til;

– Dette er spesielt viktig for å beskytte alle med alvorlig, underliggende sykdom.