På grunn av arbeid med å sette opp mastene for kjørestrøm til toget, vil avgangene mellom Trondheim S og Stjørdal være delvis redusert i helgene fra april 2022. Foto: Bjørn Helge Larsen

Elektrifisering i Trøndelag er årsaken, opplyser Bane Nor i en pressemelding.

Arbeidet mot et mer miljøvennlig og stillegående tog, betyr også at tilgangen til jernbanesporet mellom Trondheim S og Stjørdal vil være redusert i helgene fra 29. april 2022. Det betyr at noen av togavgangene vil bli erstattet med buss.

- Arbeidet med elektrifiseringen er i gang med bygging av ny omformerstasjon på Hell og tilpasning av overgangsbruer til elektriske tog. Etter påske i 2022 begynner også utplasseringen av mastene for kjørestrøm til togene, heter det seg i pressemeldingen.

Arbeidet med omformerstasjonen, som skal gi togene strøm, berører ikke togtrafikken. Overgangsbruene tilpasses stort sett på dagtid og påvirker stort sett ikke togtrafikken.

Når det kommer til mastene for kjørestrøm til toget, så må de plasseres ut om natten eller når det ikke går tog.

Økt bruk av jernbanen

På grunn av en økning i avganger mens elektrifiseringen pågår, både for person- og godstog, blir det mindre tid til å arbeide på natten.

- I Bane Nor er vi glade for økt bruk av jernbanen, for det betyr mer miljøvennlig transport av reisende og gods, sier John Petter Reklev, prosjektleder for elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen.

- For strekningen Trondheim S til Stjørdal betyr det imidlertid at tidsintervallet uten tog på natten ikke er langt nok til at vi får gjort alt arbeidet vi må for å bli ferdige med elektrifiseringen til utgangen av 2024, legger han til.

Delvis togfrie helger

Det betyr at fra slutten av april 2022 vil det bli delvis togfrie helger mens arbeidet mot grønne spor pågår.

For å unngå forsinkelser for nattog og godstrafikk, vil det derfor bli jobbet lørdager og søndager fra 29. april 2022 og foreløpig ut året.

Utplasseringen av master vil forgå mellom klokken 1400 og 2100 på lørdager, og mellom klokken 0800 og kl. 1500 på søndager.

I disse tidsintervallene vil SJ Norge organisere alternativ transport for dem som reiser med persontog.

- Vi beklager at togene ikke kan gå helt som normalt i helgene, men for at dette skal omfatte så få som mulig, er periodene uten tog lagt til tider hvor det berører færrest reisende, sier John Petter Reklev.

Han er glad for at resultatet blir grønne spor i Trøndelag med stillegående, elektriske, mer moderne og enda mer miljøvennlige tog.