Nettredaksjonen

Utviklet språkinteressen

Hellberg tror det blir en forandring å komme tilbake til det norske skolesystemet, og er forberedt på å jobbe ekstra hardt for å oppnå gode karakterer.

- Det blir nok et travelt år med mye stress. Jeg må begynne å tenke mer på framtida, og derfor er karakterene ekstra viktige i år. Men det viktigste er at jeg selv blir fornøyd med innsatsen min, sier han.

På VG3 har han meldt seg opp til internasjonal engelsk og politikk og menneskerettigheter, i tillegg til de obligatoriske fellesfagene. Interessen for samfunnsfag har alltid vært der.

- Den siste tida har jeg også utviklet interessen min for språk. Før jeg dro til Canada slet jeg litt med engelsken, men nå når jeg er tilbake i Norge savner jeg å snakke det, smiler Terje, som med mor fra Thailand også snakker flytende thai. Da han begynte på Ole Vig startet han dessuten opp med spansk, og det er noe han vil fortsette å lære seg i framtida.

Politisk stemme for eldre og unge

Noe som ikke har endret Hellberg som person, er interessen for politikk. I samtlige tre år på Stokkan ungdomsskole var han med i elevrådet, og han har også sittet i Stjørdal Ungdomsråd i fire år. Som utvekslingselev jobbet han også med ungdomsrådet i Grande Prairie, og fikk blant annet møte ordføreren i byen.

- Jeg fikk blant annet jobbe tett på indianere, og holdt foredrag på skolene rundt omkring. Mot slutten skrev jeg dessuten ned noen forslag til hvordan ungdomsrådet kunne jobbe for en bedre framtid. Dette tok de til seg, og nå vil de jobbe for å utvikle et nytt ungdomsråd basert på forslagene mine, forklarer han.

I politikken er det særlig to grupper han brenner ekstra sterkt for.

- De eldre har bygd det samfunnet vi lever i. Etter hvert skal ungdommene overta samfunnet. Jeg ønsker å jobbe for at det skal legges til rette for disse to målgruppene. I tillegg ønsker jeg en god skole, der det skapes gode lærere og der elevene kan få tilrettelagt sine individuelle behov.

Sjansene for at han dukker opp på den store politiske arenaen i den nærmeste framtida er imidlertid små. Hellberg forteller at han muligens vil trekke litt i trådene i kulissene, men ønsker ikke å påta seg større verv. Øverst på prioriteringslista det kommende året står skole og karakterer

Flere mulige yrkesretninger

Gode karakterer er en forutsetning for å kunne stå fritt i valget av yrkesretning. Hellberg kan gjerne tenke seg å bruke både interessen for politikk og språk i videre valg.

- Før jeg dro til Canada var jeg fast bestemt på å bli advokat, og jeg kan fortsatt tenke meg å jobbe innenfor jusområdet. Kanskje universitetslærer i jus kan være en fin mulighet, sier han spørrende.

Når det gjelder språkkompetansen trekker han fram utenriksarbeid som et alternativ. Terje ser også for seg en mulig karriere i Forsvaret.

- Jeg skal på sesjon ganske snart. Det er store muligheter for at jeg skal gjennomføre førstegangstjenesten, og dersom jeg trives i Forsvaret kan det hende jeg fortsetter der. Befalsskolen for etterretning og språk er noe jeg synes høres spennende ut.