Hommelvikingen har opplevd stor fremgang de siste årene. 18. plass sammenlagt i Tour de Ski for et drøyt år siden, 8. plass i Falun på 15 kilometer fri og seier i skandinavisk cup er kun noe av det han kan mimre over. Foran denne sesongen skulle Jenssen ta det siste steget opp i den aller ypperste verdenseliten. I stedet ble sesongen en nedtur.

- Jeg kjørte kroppen i senk. I tillegg fikk jeg en liten ryggskade jeg ikke har merket så mye til på noen år. Skaden stammer fra fødselen, og jeg er født med skjev ryggsøyle som jeg ikke har vært flink nok til å ivareta de siste årene, sier han.

Lite energi

Dermed måtte juniorverdensmesteren fra 2016 se seg kraftig slått i sporet, og begynte tidlig å trappe ned for å forberede seg mot neste vinters dyster.

- Jeg har slitt med lite energi i beina helt fra siden juletider og frem til i dag. Det skyldes at ryggvirvlene har poset seg ut og presset på nervene som går ned i beina, sier Jenssen.

Den siste tiden har han derfor brukt til å ta det helt med ro.

- Jeg har vært på fisketur, på hytta i Stugudal og tatt livet med særdeles ro. Det har vært godt, sier han.

Jenssen har egentlig vært heldig, som tidligere ikke har opplevd store skadeavbrekk.

- På et eller annet tidspunkt møter alle motgang i karrieren. Jeg er på en måte glad for at det ble slik i år, og at motgangen kom tidlig i karrieren. Hvis motgangen hadde kommet senere, er det ikke sikkert det hadde vært liva laga mer. Nå tenker jeg at jeg kan holde på en god stund til, sier han.

Tok vann over hodet

Første mai går startskuddet for neste sesong. I år står ikke Jenssen like klar i startblokkene som i fjor.

- Jeg tok meg vann over hodet i fjor, og brente altfor mye krutt i oppkjøringen. Jeg har lært av fjoråret, og vil ta det litt mer lystbetont i år, sier han.

Det betyr ikke at ambisjonene blir redusert. Neste års OL i Kina vil for alle som satser være et mål, men Jenssen vet at omtrent alle norske som reiste til VM i februar kom hjem med en medalje rundt halsen.

- Norge får åtte plasser til OL, men trolig er syv av dem allerede besatt. Det blir tøft å kvalifisere seg til OL. Hvis jeg trener som jeg skal og ting går som det skal, er målet å gjøre alt jeg kan for å bli uttatt. Uansett er ambisjonen å få gå så mye i verdenscupen som mulig, sier han.

Må vente på svar

Jenssen var inneværende sesong en del av rekruttlandslaget, og skiløperen fra Hommelvik IL venter nå spent på om han blir uttatt til neste års satsingslag for de som regnes for å være nest best i landet.

- Jeg skal nå ha samtaler og evaluering med treneren, og får nok et signal om hvordan det ligger an. Jeg tror det skal gå bra, men offisielt blir uttaket publisert i begynnelsen av mai, sier Jenssen.