Gunnar Uglem parkerer sykkelen og setter seg på en benk i Gågata.

- En måte å få litt mer folk og liv og røre i Gågata på kan være å sette opp noen lekeapparater, sier Miljøpartiet De Grønnes toppkandidat.

Inspirasjonen har han hentet fra Moss, der de har bygd en liten lekepark midt i sentrum. Nå ønsker Uglem å lage en liten versjon av det samme i gågatedelen av Kjøpmannsgata.

- Det er ikke sikkert det trengs flere enn tre-fire lekeapparater som ungene kan klatre litt i, eller kanskje det finnes noe kunst som kan brukes til det samme formålet. Dette tror jeg vil være en smal sak for kommunens dyktige parkvesen, sier Gunnar Uglem.

Han sitter bare et langt steinkast fra Kimenparken, men MDG-toppen sier «ja takk, begge deler».

- Vi ønsker jo at det skal være liv i den fine Gågata vår, og dette handler jo selvsagt også om å støtte opp om det lokale næringslivet. Hvis det blir flere som oppholder seg i Gågata og på Torget vil det sørge for at enda flere kommer hit, tror Uglem.

Toppkandidaten på miljøparti-lista sier at dette valgkamp-utspillet ikke vil koste voldsomt mye penger, men kan gi mye igjen for de kronene som brukes. Da tenker han ikke minst på de «harde» kronene som innbyggere og turister kan komme til å legge igjen i Gågata.

- Hvis du har med deg små unger og skal sette deg og spise en is på Torget eller i Gågata blir det ikke mye avslapping. Men hvis ungene kan aktivisere seg før eller etter isen er spist opp, vil det gjøre at flere bruker mer tid i Gågata vår, sier Gunnar Uglem.