Oppslutningen rundt strandryddedagene de siste år har vært økende. Nå planlegges en ny aksjon lørdag 5.mai. Stjørdal kommune sin strandsone på ca 30 kilometer skal ryddes for søppel.

De siste årene med rydding av plast og avfall langs strendene i Stjørdal har resultert i flere fulle kontainere med søppel. Innsatsen fra frivillige har vært stor, og nå planlegges en ny ryddeaksjon langs hele den rundt tre mil lange strandsonen i Stjørdal. I spissen for aksjonen også i år er Rune Sagen fra Hell.

- Vi har så langt vært veldig heldige med oppslutningen fra frivillige. Også i år håper vi det kommer folk fra politiske partier, fra lag og foreninger i tillegg til enkeltpersoner eller familier som vil være med å rydde. For de som ikke på forhånd har fått tildelt område eller strekning for rydding, vil det være oppmøte på basen hos Stjørdal Båtforening, sier leder av strandryddedagen Rune Sagen.

Samlet inn 90 kubikk

Fjorårets aksjon med rydding resulterte i hele 90 kubikk med avfall og søppel. Helt fra små enheter som plasttopper, Q-tips, kondomer, ispapir, plastflasker og plastposer til kondemnerte glassfiberbåter ble ryddet fra strendene. Innherred Renovasjon stiller også i år kontainere gratis til Strandryddedagen 2018 i Stjørdal.

- Vi har en fordelingsplan for hele strandsonen. Lørdag 5. mai klokken 10.00 går startskuddet, og vi skal da skape en renere kommune i møtet med sjøen. Dette er en kjempedugnad som gjør vår kommune enda mer attraktiv. Samtidig skal vi unngå at dyr, fugler og fisk lider av vårt menneskeskapte avfall i og ved sjøen, sier Rune Sagen.

Mange interesserte

I år har Barnas Turlag, Stjørdal Bygdekvinnelag, Stjørdal Fugleforening, Froskemannsklubben, klubber fra Rotary og Lions, sammen med flere lag og foreninger vist sin interesse allerede. Det samme gjelder for lokale politiske partier, sier Sagen. Han oppfordrer frivillige som ikke har tilhørighet til disse å møte hos Stjørdal Båtforening. Helst bør det parkeres private biler og biler med tilhengere på Tangen-området denne lørdagen 5.mai for å holde båthavna åpen for folk. Arrangørene serverer også vafler og kaffe. Riis Bilglass setter opp serveringstelt.

- Hva med ankomst fra sjøsiden? Vil noen besiktige Langøra for rydding?

- Vi håper også i år at Avinor stiller med mannskap blant annet på Langøra sør. Langøra nord skal ryddes av andre. Trondheimsfjorden Båtutleie stiller med flere egne båter for å transportere ut personer for rydding. Båtene vil også hente avfall og sekker inn til basen og kontainere på småbåthavna gjennom hele ryddedagen. Vi håper folk setter av denne dagen for å delta på rydding, sier årets organisator Rune Sagen.