Knut Erlend Jegersen

Lørdag får altså arrangørklubben Stjørdals-Blink Fotball sine to ekornmaskoter selskap av RBK-trollet fra Lerkendal, som kommer på besøk i løpet av dagen. Trioen vil skape liv og røre i Stjørdalshallen. RBK gir også bort en anseelig mengde såkalt 2 for 1-billetter til sesongens siste seriekamp på Lerkendal – mot Viking 19.november. RBK-spillerne mottar gullmedaljene etter det oppgjøret dersom seriemesterskapet tilfaller Trondheimsklubben. I tillegg blir det lørdag utlodning av signert RBK-spillertrøye og jubileumsskjerf. Kanskje også en konkurranse.

 - Det vil bli mulighet for å ta selfie med alle maskotene, supplerer Sakshaug.

Mali Myren fra Elvran studerer Bachelor i Sport Management på Lillehammer. Hun er for tiden i en 3,5 måneders praktikantperiode hos Rosenborg Ballklub. Også hun vil være tilstede i Stjørdalshallen lørdag fra 12-tiden.

- Jeg gleder meg til å oppleve turneringen. Det er moro å være på et arrangement i Stjørdal, jeg brenner for byen vår, smiler hun og legger til:

 - Jeg håper å se mange stjørdalinger på Lerkendal både førstkommende søndag og på kampen mot Viking.

Øivin Bjerkås er fortsatt sentral i kulissene. Klubbveteranen på 69 år tok initiativ til turneringens forløper allerede tidlig på 1990-tallet, den gang i Fjellhallen.

I Sparebank1 Sjampions Lig får alle medaljer, ingen tabeller utarbeides, derimot trekkes det ut en storpokal til et lag i hver klasse. I år er det 2005-2010-klassene som deltar.  De siste årene har turneringen foregått i Stjørdalshallen med kamper på tre baner samtidig. De yngste trinnene spiller den fartsfylte 3 vs 3-varianten med masse ballkontakt for alle.

Øivin Bjerkås ønsker alt annet enn fokus på egen person, men Sakshaug poengterer at de summene 1948-modellen har bragt inn i klubbkassa gjennom årenes løp, er svært store.

- Vi har allerede fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra besøkende klubber – som kommer fra begge Trøndelagsfylkene – til og med fra Grong.

- Jeg vil oppfordre alle til å ta turen innom i helga. Nå er det 11 og 12-åringene som spiller fartsfylte oppgjør. Stikk innom, ta en kaffe og se på morsom barnefotball, oppfordrer Sakshaug. Han legger til at med planlegging i god tid før neste års turnering kan samarbeidet med RBK muligens utvikles ytterligere.

- Vi merker økt interesse også fra sponsorer for Sparebank1 Sjampions Lig, et nøkkelarrangement for Stjørdals-Blink Fotball, understreker Sakshaug.