I sitt tredje og siste løft i markløft gikk Marte Elverum "all in" og tok verdensrekorden fra amerikanse Priscilla Ribic i markløft. 248,5 kilo løftet Elvran-kvinnen som så ut til å ha full kontroll. Ribic forsøkte å gjenerobre verdensrekorden med 260 kilo i sitt siste forsøk, men maktet ikke å løfte de kiloene opp fra gulvet.

Totalt i dagens World Games-konkurranse endte Marte Elverum på fjerdeplass. World Games arrangeres bare hvert fjerde år, og som for fire år siden tok brasilianske Ana Castellain gullet. Marte innledet konkurransen med 242,5 kilo i knebøy og fulgte opp med 140 kilo i benkpress, før hun altså avsluttet med verdensrekord på 248,5 kilo i markløft.

Sammenlagt oppnådde Marte Elverum 631 kilo, og det var tredje best i konkurransen. Men i World Games er det ikke bare kiloene som utøverne klarer å løfte som teller i poengsummen, men også utøvernes egen vekt. Marte Elverum veide inn til dagens konkurranse på 71,57 kilo, som er helt opp til vektgrensen på 72 kilo. De tre medaljevinnerne var alle betydelig lettere og gullvinner Castellain veide inn på 66,96 kilo.