18 utespillere og to keepere i alderen 13-16 år er de heldige som får dra nytte av Perrys gode tips og erfaringer under de kommende samlingene. Stjørdals-Blink har gått i bresjen for utviklingstiltaket, og utover våren og sommeren satser klubben på å gjennomføre fire eller fem temaøkter med U21- og U23-landslagstreneren som instruktør.

Forsvarsspill på første økt

Målet med tiltaket er å sette både spillere og trenere i fokus. Spillerne skal utvikle sin fotballforståelse i det å gjøre riktige bevegelser og valg i ulike deler av spillet, mens trenerne skal plukke opp tips til et riktig utvalg av øvelser og spillvarianter som fremhever øvelsesmomentene. Under øktene vil det være god intensitet, hurtighet og trykk vil stå sterkt og både angreps- og forsvarsspill skal terpes.

Lørdag formiddag møtte de 20 håpefulle spillerne opp til første økt på Nye Blinkbanen. Perry tok raskt kommandoen og satte seg i respekt med tydelige beskjeder og en klar plan for de neste 90 minuttene. Etter oppvarminga ble det satt i gang øvelser der forsvarsspill var gjennomgangsmelodien. Spillerne fikk trent både individuelt og kollektivt forsvarsspill, og sideforflytning og press på ballfører var de to punktene som satt igjen i hodet.

Skrøt av spillerne

Mot slutten av økta var det tid for å teste ut øvelsesmomentene i kamp. Perry delte spillerne inn i tre lag, og i løpet av de siste 20 minuttene spilte to og to lag mot hverandre på bane. Her var det muligheter til å vise hva man hadde lært under økta, og spillerne responderte med bravur. Takket være godt forsvarsspill inneholdt spillsekvensen svært få mål, og selv om det ene laget skapte en rekke gode angrep klarte det andre lagets forsvar gang på gang å bryte foran og bygge opp sitt eget spill. Da alle kampene var ferdigspilt kom Perry med ros til spillerne.

- Gnistrende innsats! Det er artig å være trener når fokuset er til stede som i dag. Dersom innsatsen og iveren er like stor ved de neste øktene, vil dette bli et suksessfullt tiltak.

Allerede til helga venter ei ny økt for Perry og spillerne. Deretter vil de sannsynligvis ta sommerpause, før nye treningsrunder venter etter ferien.

- Vi kommer nok til å bevege oss innenfor flere felt på disse øktene. Det vil være alt fra pasningsøvelser til avslutningstrening, sier den tidligere GIF Sundsvall-, Rosenborg-, Aalesund- og Ranheim-treneren.