-Å legge frem saken er første prioritet. Detaljer som leietid og antall personale avhenger av de enkelte brukerne som søker gjennom forvaltningskontoret. Henvising fra lege er også nødvendig. Vikarierende etatsjef har utalt seg svært positivt om dette. Jeg opplever en bred politisk enighet om å få dette forslaget gjennom så fort som mulig for godkjennelse av rådmannen.

Er det noen tidsplan for dette? Når bør løsningen være klare og godkjent?

-Penger til ordningen ser jeg ikke som et hinder. Godkjennelse håper vi på i april og at ordningen kan starte til høsten.

Midlertidige løsninger

Denne planen er et ledd i det Teigen kaller «midlertidige løsninger i påvente av et nytt varmebasseng». –Å samle alle helsetjenester i et bygg, inklusiv varmebasseng, er målet med planen «omsorg 2030». Dette realiseres i løpet av ca syv år. Samlingen av alle helsetjenestene skal skje med base i et Distriskmedisinsk Senter (Dms). Hvilket vites ennå ikke.

-Hittil har tanken vært at de gruppene som kan benytte bassenget ved gamle Stjørdal sykehjem, bruker det tilbudet. De som trenger mer tilrettelegging får dekt bemanning og transport til basseng. Tid, sted og dag for dette vet jeg ikke.'

-Hvordan blir det med lagringsplass til eventuelt utstyr eller hjelpemidler som for eksempel heis?

-Regner med at vi ikke får lagre særlig mye der, siden det er snakk om midlertidig leie. Kanskje noe, men det er ikke noe jeg vet pr i dag. Antar saken fra rådmannen vil inneholde noe om det.

-Vet du mer om «omsorg 2030»?

Teigen understreker at det blir varslet hvis forandring skjer. –I denne fasen utnytter vi plass og ressurser som allerede finnes. Nei, noen stor omveltning skjer ikke i nærmeste framtid.