Som alltid byr Tydalsfestival’n 15. og 16. juli på en blanding av nye og tidligere gjester. Festivalen starter med bluesinspirert rock av gruppa ZZ Top Project bestående av fire meget dyktige rockere fra Selbu som ønsker å ære den legendariske gruppa ZZ Top fra USA.

Publikum kan også glede oss til en av få muligheter for å få servert hiten ”Gutter Er Gutter” med Erik & Kriss – Bjørn Rosenstrøm på samme scene. Hans Bollandsås, Bjørn Rosenstrøm & Det Jævla Bandet og Tornado Gold avslutter fredagskvelden – Rosenstrøm direkte fra Magaluf i Spania til Stugudal og Norge.

Lørdagens program starter med talentene der kulturskolen i Tydal er godt representert. De vil presentere noe av det de har jobbet med gjennom vinteren. Publikum får møte 15 år gamle Eirik Gjendemsjø som er et av Norges aller største sangtalenter. Brian & Boje krydrer famileforestillingen med sine tryllekunster. Alle husker sjarmøren Brian fra Norske Talenter i 2009.

Sie Gubba i en familievennlig versjon avslutter denne avdelingen. Det er en alle tiders mulighet til å høre et av Norges mest etterspurte band også for den yngre garde. Sie Gubba har for øvrig invitert med Tydals egen Miriam Franzen (16) til å synge duett på denne konserten med Petter Øien på ”Så kom du”.

Arrangørene er stolte over kveldsprogrammet med Odd Norstoga, Henning Kvitnes, Staut og Sjuende Far I Huset.  Både Nordstoga og Sjuende Far i Huset har opptrådd under festivalen tidligere mens Kvitnes og Staut er nye bekjentskaper. Kvitnes er er godt etablert artist fra Halden mens Staut fra Valdres er kjent for å lage godt liv på sine konserter.

Kveldsprogrammet resten av lørdagen er midt i blinken sett ut i fra festivalens profil. Disse artistene vil garantert lage god festivalstemning fra scenen. Årets Festival avsluttes med Verdalsbandet Sjuende Far I Huset – som nylig har sluppet ny plate, innspilt i Larsville hos Lars Lien på Stugudal.

Men i tillegg til alle artistene på ”Storsylen” vil det også være fullt kjør i serveringsteltet under alle pauser fra hovedscenen. Meyer & Dahlberg spiller fredag mens Folk Paa Tur underholder lørdag. Gruppa sprer den gode stemninga fra plateinnspillinga i Larsville til forlystelse for allmuen. Og som en ekstra garanti vil Børge Hanssen lede programmet fra scenen begge dager.

I tillegg til et program spekket med spennende artister byr Tydalsfestival’n på førsteklasses festivalmat som utover den ordinære grillmaten består av reinsdyrburger, rakfisk-wraps og lokale varianter av spekemat. Mer info om billetter og program finnes på: www.tydalsfestivaln.no