I forrige uke ble registrert 37 smittetilfeller blant kommunens innbyggere. Dette er det høyeste tallet hittil i pandemien i Meråker.

Det skriver kommunen selv på sine nettsider.

De aller fleste som har blitt smittet hittil, har imidlertid ikke utviklet alvorlig sykdom. Kommunen og kriseledelsen følger nå utviklingen tett.

Den største utfordringen de ser per i dag er at smitten fører med seg et høyt fravær grunnet reglene om karantene/isolasjon.

Kommunen som arbeidsgiver har mange ansatte, elever og brukere av deres tjenester. Et høyt fravær blant ansatte kan by på utfordringer.

Det gir også lokale bedrifter og næringsliv den samme utfordringen. Reglene for isolasjon og karantene endres raskt, og det er viktig å følge med på hvilke endringer og regler som gjelder til enhver tid.

15 nye smittetilfeller tirsdag

Ordfører i Meråker, Kjersti Kjenes, forklarer at kriseledelsen samlet seg for et møte søndag kveld for å diskutere situasjonen og håndtering.

– Vi hadde et møte ang håntering på søndag kveld. Siden har det utviklet seg, og vi har 15 nye tilfeller i dag. Her i blant fire elever, sier hun.

Det jobbes nå med ulike tiltak og sektorlederne i kommunen holder kommunikasjonen tett imellom seg.

– Det er store prosenter. Det har vært diskutert med barnehagen blant annet hvis personalet blir borte på grunn av sykdom, men hittil har situasjonen vært at barn og elever er borte. Dette har medført at vi har klart å håndtere dette, forklarer Kjenes.

Tester aktivt

Ordføreren er imidlertid klar på at vi alle trolig må gjennom dette viruset. Målet er bare at ikke alle får det på samme tid.

– Vi må nok gjennom det, men ikke alle på en gang. Slik unngår vi å bli stående uten tilgang på mat og annet, sier hun.

Ellers er de klare på at de kanskje, på et tidspunkt, er nødt til å tre inn i andre og nye roller. Rett og slett for å holde hjulene i gang.

– Vi har tatt i bruk pensjonister som ønsker å bidra, og vikarer som ikke har gått i hundre prosent er nå på det nivået. Vi har også sett på trafikklysmodellen, men ved å gå over i rødt nivå krever det mer personell. Slik reglene er nå tester vi aktivt og de som blir syke holder seg hjemme, forklarer hun.

Følger situasjonen tett

Ifølge Kjenes har hun per i dag ikke vært i kontakt med administrasjonen, men presiserer at situasjonen følges opp rett.

– Jeg baserer meg nå på slik jeg tolket situasjonen fra det møte på søndag. Vi får oversikt hver dag over hurtigtester, og ansatte innen enkelte sektorer. Ser vi plutselig at fem lærere er syke, da skjønner vi at noe må gjøres, sier hun videre.