Det var i oktober gladnyheten kom om at den regionale kollektivsone A ble utvidet til å også inkludere Stjørdal kommune.

Samtidig ble også togstrekningen mellom stasjonene fra Hell til Skatval i nord, Hegra i øst, og Lundamo og Hovin i sør omfattet i Sone A.

Det innebærer nå at en voksen kan reise med enkeltbillett på buss fra Stjørdal til for eksempel Trondheim for 40 kroner. For barn og ungdom koster dette kun 20 kroner.

- Dette var en viktig styrking av kollektivtilbudet, og har gitt mange en langt billigere reise, sier Morten Harper.

Likevel inkluderer enda ikke ordningen enkeltbilletter på toget, kun periodebilletten. Nå etterspør Harper når vi vil få på plass førstnevnte inn i ordningen.

Grunn til å være utålmodig

- Over to måneder etter at denne gladnyheten ble iverksatt, omfatter likevel ikke ordningen enkeltbilletter på toget. Det er kun periodebillett fra AtB som gjelder på toget og gir billigere reise, sier Harper. Han legger til at langt fra alle er pendlere eller reiser så ofte at det er aktuelt med periodebillett.

- For en familie på to voksne og to barn i alderen seks til 17 år, vil det koste 636 kroner for en enkeltreise tur-retur med tog mellom Stjørdal og Trondheim. Dette burde vært langt billigere, understreker Harper.

Han trekker også frem ungdom, og påpeker at det er en gruppe som gjerne tar strøturer. I tillegg peker han på eldre som aktuelle brukere av enkeltbilletten.

- Jeg synes det er grunn til å være utålmodig, for det er ganske ufullstendig slik det er nå. Jeg tror mange har fått seg en litt kjedelig overraskelse da de trodde de kunne reise med vanlig AtB-billett. Derfor er det desto viktigere å få det på plass, sier han.

Etterlyser fremdrift

Han presiserer at for mange er toget den raskeste og mest praktiske reisemåten, og legger til at det er opplagt ønskelig at flere velger å bruke tog når de skal reise i regionen.

- Billigere enkeltbilletter er et god tiltak for å nå det målet, sier Harper.

Det konkrete spørsmålet Harper har tenkt å spørre ordføreren om på torsdagens kommunestyre, går som følger:

«Hvorfor er ikke enkeltbillett på toget omfattet av ordningen med sone A på toget, har ordføreren en forventning om at dette vil komme på plass, og hva gjøres fra kommunens side for å få dette til så raskt som mulig?»

Harper tror ikke noen er uenige om at det er viktig å få tilbudet på plass, men etterlyser progresjon i arbeidet.

- Men man kan gjøre en større innsats, og jeg ønsker svar på om hva som eventuelt skal gjøres videre. Jobben er langt fra ferdig. Jeg håper på et positivt svar som sier at dette vil skje i nærmeste fremtid, og er det ikke noen klar tidshorisont, så understreker det viktigheten av at Stjørdal kommune må legge et større trykk for å få tilbudet igjennom, sier han.