- Da vi startet opp sommeren 2019 var vi spente på om det var liv laga for et gatekjøkken i Stugudal. Det skjønte vi raskt at det var, sier Greet van Haver, daglig leder i Stugudal Grill.

Gatekjøkkenet i Stugudal i Tydal, som er en del av Moheim camping og ligger sentralt i bygda, har blitt en stor suksess.

I fjor solgte gatekjøkkenet over 4000 hamburgere til sultne hyttefolk, campinggjester og forbipasserende.

- Vi hadde ikke drømt om at det skulle gå såpass bra. Vi har veldig mange gjester, sier van Haver.

Økende omsetning

Hun har ikke tall på omsetningen spesifikt for gatekjøkkenet, i og med at tallene inngår i campingen, men forteller at omsetningen har vært økende hvert år siden oppstarten i 2019.

- Vi har ikke vært påvirket negativt av koronapandemien. Tvert imot så har det vært veldig mye besøk på campingen, som selvfølgelig har hatt stor betydning for oss. I tillegg har mange vært på norgesferie, og dermed har det vært mye trafikk forbi, sier van Haver.

- Det vi tapte på i fjor var skjenkestoppen rett før påske. Men det tok seg såpass bra opp på sommeren at året totalt sett ble veldig bra, legger hun til.

Skal gjøres om til en kro

Den daglige lederen forteller at de nå har store planer for gatekjøkkenet i Stugudal det neste året.

Planen er å bygge ut det 84 kvadratmeter store gatekjøkkenet og gjøre det om til en kro på 240 kvadratmeter. Her vil det bli plass for 80 gjester inne i lokalet.

- Vi leier i dag en lavvo der gjestene kan trekke innendørs om det skulle bli dårlig vær, som det hender det er i Stugudal. I stedet for å bruke penger på å leie denne lavvoen ønsker vi nå å bygge ut lokalet, slik at vi får flere sitteplasser innendørs.

-  Gatekjøkkenet skal gjøres om til en kro, sier van Haver.

Stugudal Grill leier i dag en lavvo slik at gjestene kan sitte innendørs. Neste sesong er planen at gjestene kan sitte inne i lokalet. Foto: Privat

Sanitæranlegg og bar

Det skal også bygges et nytt inngangsparti, et sanitæranlegg, og en bar inne i lokalet. Målet er å bli ferdig med alt arbeidet før jul.

- Vi er fortsatt i startfasen, og det er en del papirarbeid som må gjøres. Men vi tar sikte på å være i gang med grunnarbeidet så snart snøen forsvinner i mai, sier van Haver.

Hun ønsker ikke å uttale seg om prislappen på prosjektet, ettersom de er såpass tidlig i prosessen og enda ikke har innhentet alle prisene fra leverandørene.

- Vi ser frem til å begynne med arbeidet og har luftet ideen til folk, som er veldig positive til dette, sier hun.

Gatekjøkkenet i Stugudal er i dag åpent kun i helger og i ferier, og er helt stengt i perioden mellom høst- og vinterferien.

Etter utbyggingen er planen å utvide åpningstidene og ha åpent gjennom hele året.

- Vi er derfor på utkikk etter flere medarbeidere, og vil ansatte folk både på heltid og deltid, slik at vi kan ha åpent mer enn bare i helger og ferie, sier hun.