Dette opplyser Meråker kommune mandag ettermiddag.

Beslutningen som nå tas skyldes at tre elever i et klassetrinn de siste dagene har testet positivt for koronavirus.

Stenger skolen

– Det er en del usikkerhetsmomenter omkring smittesituasjonen som samlet sett gjør at det er fattet en beslutning om at skolen stenger med siste skoledag før jul i dag 20.12.21, forklarer kommunen.

Ved at skolen nå går over på rødt nivå, vil medføre at mye av driften ved skolen må legges om. Det er sett på som lite hensiktsmessig å gjøre dette for en dag.

– I forhold til hovedhensyn til barns normalopplevelse i skolen, er å fremskynde juleferie nå fra i dag en relativt liten inngripen, som vurderes som forholdsmessig opp mot smittesituasjonen i kommunen, heter det seg videre i meldingen.

Sikrer tilbud

Kommunen vil sikre et tilbud for barn og familier med særskilte behov, og rettigheter samt barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner videre til juleferien.

For elever og lærere på det aktuelle trinnet vil de få med seg hurtigtester hjem, og oppfordres til å teste seg to ganger med to dagers mellomrom i dagene som kommer.

Beslutningene i forhold til skole vil ikke ha noen betydning for driften i barnehagene. De holder åpnet som planlagt med siste dag før jul 23.desember.