- Gjennom pandemien har flere av oss fått interessen og vi startet opp en Facebook-gruppe som nå har 71 medlemmer. På det største treffet hvor vi har hatt muligheten til å holde avstand har det vært rundt 20 biler, sier Midtlyng, som er styreleder for klubben.

- Kan fenge ganske mange

For tiden driver klubben med to grener innen radiostyrt modellbilsport; crawling, hvor man tar seg frem i terrenget og drifting.

- Det er to ytterpunkter, men fellesnevneren er at det er ingen av dem som går særlig raskt. Nå ønsker vi å organisere oss slik at vi kan organisere sporten og hobbyen, sier styrelederen.

Klubben er tidlig i startfasen av det administrative, men har sendt inn registermelding til Brønnøysundregisteret og har et møte i vente med kommunen. Midtlyng er positiv til at klubben vil utvikle seg godt.

- Det er mye som ikke er på plass, men vi har en strategi fremover og vi tror det er noe som kan fenge ganske mange i Stjørdal. Det så vi i forhold til frisbeegolfen under pandemien. Den hadde en enorm vekst, og den vokste så mye at sporten har vokst ut av banen, sier han.

- Enkelt forklart er bilene her skalert ned ti ganger fra en vanlig bil som kjører på veien. Vi prøver å gjøre bilene så virkelighetstro som mulig, forklarer Midtlyng. Foto: Hell RC-Bilklubb.

Vil tilby folk noe annet

Styrelederen forklarer det finnes flere lignende klubber i Trøndelag, hvor de nærmeste er i Trondheim og Inderøy. Ingen av klubbene driver derimot med grenene klubben vil prøve å fokusere på.

- Vi ønsker å starte opp noe eget lokalisert i Stjørdal eller i nærheten så vi får spredt tilbudet i Trøndelag. Vi ønsker å tilby noe annet, hvor medlemmer fra andre klubber kan komme og kjøre hos oss, sier Midtlyng.

Midtlyng og styremedlem Knut Nilsen opplyser at klubben og hobbyen har en lav terskel for å bli med, og at de ikke skiller mellom alder, kjønn eller samfunnslag. De beregner også tilgjengelighet for rullestolbrukere når de drar ut på treff.

- Vi vet at ball og skisport ikke passer alle, så vi ønsker å gi Stjørdal et tilbud som går på noe helt annet. De som kanskje har en racerbilsjåfør i seg, men som kanskje ikke har muligheten til å utøve det i full skala, kan være med oss og hvert fall gjøre det på én til ti skala, forklarer de.

På utkikk etter lokaler

Klubben har allerede fått henvendelser fra andre steder i landet, inkludert Stavanger Modellbilklubb og Harestua RC-senter i Viken, som har spurt om klubben tenker å bygge en bane. Klubben har vært på utkikk etter lokaler hvor de kan bygge en permanent bane, men har så langt ikke lykkes.

- De er interessert i å få på plass et NM eller Norgescup og ha noen runder i Trøndelag. Om det er noen som vet av et mulig lokale, enten det er et fjøs eller noe annet som står ubrukt, så er vi veldig villig til å inngå en samarbeidsavtale, sier Midtlyng.

Han og de andre medlemmene i styret har blitt invitert til et treff i Stavanger neste måned, hvor styrelederen tenker å ta turen nedover for å lære mer om det administrative.

- Der vil jeg møte klubbledere fra ganske mange klubber, så får jeg se hvordan de drifter en klubb. Det blir spennende og lærerikt, sier Midtlyng.