Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eirik Mikal Samuelsen, forklarer at det gjennom natten kan komme mer nedbør sørfra.

- Det kan bli mye regn utover natten og morgendagen. De har flyttet hovedtyngden av nedbør sør for Værnes, så det er mulig dere ikke får det værste regnværet som det ser ut på det aller siste værvarselet. Det er usikkerhet når det gjelder nøyaktig plassering, men det vil regne store deler av morgendagen, sier Samuelsen.

Mesteparten av regnværet vil holde seg til lørdag, da været på søndag vil løsne opp.

- Natt til søndag vil det lette, men det vil bli lette drypp. På ettermiddagen kan det bli sol og solvær, så den siste delen av helga ser bedre ut enn lørdagen, sier meteorologen.

Han legger til at temperaturen kan variere avhengig av nedbørmengden.

- I regnet vil det hvert fall bli kjøligere. Det er varme luftmasser så straks det slutter å regne vil temperaturen gå over 15 grader. Så lenge det regner vil det raskt gå under 15 grader. Så det vil ligge rundt 15 grader, pluss minus. Temperaturen blir sikkert bedre utover søndag ettermiddag og kveld.

Usikre værprognoser

Utover neste uke er mye usikkerhet rundt værprognosene, og meteorologen kunne ikke gi et sikkert værvarsel.

- Det er veldig store spriker, så det er ingen vits i å si noe om neste uke foreløpig. Det kan bli perioder med sol og fint vær, men det kan også bli dager med regn. Her må man følge med på oppdaterte prognoser ut helgen, sier Samuelsen.