Gjennom vel 25 år har Suul samlet opplysninger om de gamle håndverkerne og registrert de mange ting de har laget i det Nordenfjellske.

- Jeg har gått tilbake til de eldste håndverkerne fra middelalderen og opp til dagens utøvere av de gamle håndverk. Det gjelder arbeider i tre, maling og metallarbeider. Her finner vi de mest sofistikerte håndverkerne og de vanlig flinke som sørget for at folk kunne skaffe seg vakre ting til sine bygninger og rom, sier Suul.

Kunnskapen om de gamle handverkerne som sto for produksjonen av innbo, løsøre og redskaper er i ferd med å forsvinne mens objektene forvandles til historieløst interiør. Hvem sto for arbeidet? Hvor kom de fra? Var de lokale eller omreisende eller kom objektet med handel utenfra?

– Jeg har siden midten av 1980-tallet arbeidet med et bokverk om de gamle håndverkerne i den nordenfjellske. – Den viktigste tidsperioden bokverket dekker er fra 1600 – 1900, men håndverkere før den tid er også med der det er mulig å finne navn, forteller Jon Suul.

Torsdagskvelden vil han ta for seg håndverk og håndverkere i Stjørdalsbygdene.

- Stjørdalen er blant de mest interessante distrikter i Nord-Trøndelag, og stor befolkning, rike bygder og mange gjennomreisende har gitt mye bra håndverk, sier Suul. Som vanlig er arrangementet åpent for alle, og stedet er Kirkestallen ved Værnes kirke. Kaffe og kake er med på billetten.