Det er en tid for alt, men når kundene synes det er like vemodig som frisøren selv tyder alt på at Olav Svingen (72) har gjort en flott jobb som frisør gjennom alle disse årene. Odd Egil Lunnan fra Reppefeltet i Lånke har i nær 40 år vært fast kunde. Når håret skulle stelles og klippes, falt valget på Olav sin salong. Nesten like lang fartstid som kunde har Bjørnvald Veiseth.

- Det er veldig rart å innse at disse to i likhet med mange andre kunder ikke skal åpne inngangsdøra i salongen her, sier Olav Svingen. Hele livet har han hatt frisør- og i utdanningen tupemester som tittel i arbeidsdagen. Vokste opp i salongen hos mor Oline Svingen i Kilnesgården der Oline og søster Jorun Røstad svingte saks og krølltang, føner og laget permanent på damene. Olav tok sin utdannelse som herrefrisør i Trondheim. I det militære klippet han menige og offiserer på Setermoen leir.

- Du Olav, æ tænke på ein ting no når du avvikle. Du fekk itj sjå my nede i bringen hos damene i din 50-årige klippekarriere, sier Odd Egil, og latteren sitter løst som vanlig i frisørstolen. Olav har ikke «bare vært frisør», han har gjennom alle disse årene hatt respektfulle samtaler om triste, glade og alvorlige tema. Vi kjenner ikke betydningen fullt ut hvor viktig den nære kontakten mellom frisør og kunde kan være, men dette skal slett ikke oversees eller glemmes. Olav sier det er vemodig, men alt til sin tid.  Helsa har han vært heldig med uten fravær i salongen.

- Nå blir det flere fisketurer i Tydal fremover og lengre perioder på hytta. Jeg og kona har også bestilt oss en 14-dagers tur til Spania. Utstyr i salongen skal tildeles Stjørdal museum Værnes. Gården skal etter hvert bort i krysset Ole Vigs gate- Nordre gate. Det blir nok leiligheter her, sier Olav den stødige frisør i Svingen.