https://www.youtube.com/watch?v=59CVEnCfu2w

- Jeg har nesten ikke ord for hvor mye denne konserten betyr for oss i Frivilligsentralen.

Frivilligsentralsjef Hanne Myrvang er spent, nervøs og opprømt foran fredagskvelden. Konserten «Kan du sjå mæ», som er basert på det lokale musikkmiljøets julelåt fra 2011, er det viktigste bidraget til årets julefeiring i Fosslia fjellhall.

- Pengene er selvsagt viktig, men det er ikke bare på grunn av det denne konserten er viktig. Min visjon er at dette skal være en omvendt julekonsert. Den er med på å sette fokus på at jula ikke bare er fin og flott for alle, men den viser også at vi alle står sammen og støtter de som ikke har det bare bra, sier Hanne Myrvang.

Stjerner i fleng

Myrvang sitter med settlisten for fredagens «Kan du sjå mæ», og ramser opp stornavn etter stornavn; Komponistene av julelåten Øystein Berntsen og Thomas Johansen er selvsagt med. Det samme gjør Terje Hilanmo, Frank Scott, Trude Bekkavik, Joachim Engan, Trubaduo, Emma Naalsund, Kjell Inge Brovoll, Stig Sem, Ska-frika og selvsagt Jan Borge Larsen.

- Det er en fantastisk gjeng, som det er så flott å samarbeide med. Alle blir godt kjent med hverandre og deres bidrag er helt fabelaktig, sier Hanne Myrvang.

Søvnløs

Myrvang, med nordnorsk opphav, er bittelitt neglebitende noen dager før konserten.

- Jeg blir nok søvnløs fram til fredag, men trøndere er vel trege, sier hun og flirer. Billettsalget har gått sånn så som så, men akkurat slik var det i fjor også. Derfor trøster hun seg med den trønderske tregheten og håper på at de varme hjertene og de musikkglade tropper opp i stort antall i Kimen fredag kveld.

- I fjor ble det over 230 billetter. Vi håper virkelig på det samme i år, - det betyr så mye for oss, sier Hanne Myrvang.

Lager julefeiring

Inntektene fra «Kan du sjå mæ»-konserten går i all hovedsak til julearrangementet på julaften i Fosslia fjellhall. I fjor var det over 200 til bords i fjellhallen, og Myrvang håper og tror at konserten gjør at årets julaftenarrangement blir minst like bra, lunt og koselig som tidligere.

- Pengene går til mat, julegaver, pynting og alt mulig som trengs for en topp julaften for mange som ikke har det helt bra i jula, sier Myrvang, som er opptatt av at samfunnet ser og snakker om problemene.

- Stjørdal vokser, og da er det nødvendigvis sånn at problemene vokser også. Dessverre er det økende fattigdom i Stjørdal også. Det må vi innse og vi er iallfall glad for alle herlige bidrag under konserten, sier Hanne Myrvang.