Aud Buan driver Auds Hjemmetjeneste, og opererer i et stadig voksende marked. Nå har hun ansatt den tredje dama i firmaet sitt.

- Jeg har måttet sagt nei til mange, og det liker jeg ikke, sier Aud Buan. I 2004 etablerte hun selskapet Auds Hjemmetjeneste. Hegra-kvinnen tok sjansen i en ny bransje, - privat omsorg. Nå viser det seg at satsingen tydeligvis kom til rett tid og dekket et marked som allerede var der, og som trolig er økende.

- For ett år siden ansatte jeg Bodil Slettan. Nå ansetter jeg Monica Håve, så totalt blir vi tre personer som driver med hjemmetjenester. Bodil jobber cirka 60 prosent, mens målet for Monicas stilling er å få til mest mulig opp til en fullstilling, sier Aud Buan.

Tilbyr tid

Hun prater varmt og mye om tilbudet hun gir. Aud Buan presiserer gang på gang at hun ikke er ute etter verken å bli rik eller stor på sin private omsorg. Men hun ser tydelig at det finnes et udekket, eller rettere sagt mange udekkede, behov ute i samfunnet.

- Bare så det er helt klart, jeg er ikke for å privatisere omsorgstjenestene, men jeg er opptatt av å tilby noe som kommunen ikke klarer å dekke. Vi tilbyr å ha tid, og kundene bestemmer hvor lenge vi skal være. Mange har behov for det sosiale, mange bor alene og trives med litt ekstra sosialt. Det er noen der ute som synes det kan bli litt lange dager, sier Aud Buan.

Faste avtaler

Kunden bestemmer hva Auds Hjemmetjeneste skal gjøre når de kommer. Tradisjonelt går det mye i renhold, men det er også hjelp til innkjøp, legging av hår, dusjing, transport og følge til lege og sykehus og altså det sosiale. Og stadig flere blir faste kunder.

- Flesteparten av de vi er hjemme hos ønsker at vi kommer en gang annenhver uke, men vi er også ukentlig til noen og sjeldnere til noen, sier Aud Buan. Hun merker at markedet har forandret seg, men ikke så mye i type etterspørsler.

- Ønskene og henvendelsene har ikke forandret seg så mye, men jeg har forandret meg. Tidligere kunne jeg ta på meg oppdrag mer spontant. Ettersom vi nå har flere kunder og vi er flere må vi avtale og planlegge på litt lengre sikt, sier Aud Buan.

Ingen rikdamedrøm

Damen bak Auds Hjemmetjeneste har blitt arbeidsgiver for to, men aller best trives hun i farta ute blant kundene. Og selv har Aud Buan null planer om å bli en innesittende kontorist.

- Jeg skal ikke sitte inne å administrere. Både Bodil og Monica er veldig selvgående, og jeg har ikke noe mål om å bli større på dette. Jeg ønsker å ha en jobb jeg trives med, og som jeg gleder meg til hver dag. Får jeg dekket de daglige utgiftene er det nok for meg, sier Aud Buan.