Førstkommende torsdag og fredag kommer villmarksfotograf Morten Brekke til Selbusjøen Hotell og Meråker Vg.skole, begge kvelder starter foredragene kl 1830.

Etter mange reiseår som foredragsholder, jaktfotograf, produsent og inspirator for mange Alaska/Canadafarere – dro Brekke sist sommer tilbake for å finne tømmerhytta han bygde i Yukons villmark, 30 år tidligere – inspirert av Helge Ingstad. Fant han tømmerhytta og innfridde forventningene om å se igjen området? Vekket møtet med villmarka gamle minner og frisket det opp året og de mange spennende opplevelsene i Yukon?

Kombinasjonen av nytt og gammelt filmmateriale i Ett år i Yukon – 30 år senere forteller den gamle historien om fire ungdommers overvintring på en ny måte, aldri tidligere fortalt av Morten Brekke. Den ”nye” digitale beretningen viser to av ”ungdommene” som reiser inn i villmarka på leting etter den gamle hytta si og gjennom et spennende og nostalgisk tilbakeblikk med gammel super8 film, viser denne nye filmen hvordan det var å overleve 40 minus i et plasthus, hyttebygging, rikelig med jakt og fiske, hundehold, turopplevelser, et godt kameratskap og en fantastisk natur og dyreliv. Hva gjør et slikt vill-marksår med deg som menneske? Hva kan du lære? Svarene får du på villmarkskvelden!

Etter en kaffepause tar Morten Brekke seerne med på spennende jaktreiser til både kjente og fjerne reisemål. I jaktshowet Elgjakt i øst og vest gir norsk elgjakt med løshund, hjortejakt, og reinsjakt seerne kjente assosiasjoner, mens jakt på elg i Yukon, Newfoundland og Sibir gir den store jaktdrømmen ekstra næring. Drivjakt i Polen på villsvin, hjort og rådyr gir derimot seerne kveldens store adrealinkick, mens bjørnejakt i Russland og hjortejakt på New Zealand gjør jaktdrømmen fullkommen. Kveldens program gir både unge og eldre næring til drømmer og råd til gjennomføring av jakt og villmarksliv. Brekke lover deg en kveld du sent vil glemme! Ta med deg en venn og møt opp på villmarkskvelden.