Arnfinn kjenner klubben godt etter at han var leder 2004 – 2008: - Da jeg fikk denne muligheten, kjente jeg at lysta var der til å engasjere meg i et arbeid for golfsporten som er en veldig sosial aktivitet. Det liker jeg. Golf er godt for folkehelsa.

Golfsesongen strekker seg fra slutten av april til ut i oktober avhengig av værforholdene. Nå er vi midt inne i sesongen under gode forhold. Med fullt medlemskap spiller du så mye du vil. Vi har medlemmer som fort går 70 – 80 runder i løpet av en sesong. En tur tar fort fire timer. Det er bare å gange. Det blir mye fin trim ute i det fri. Går du 70 runder, blir det 80 kroner for hver tur med en årsavgift på 5600 kroner. Går du 80 runder, blir det 70 kroner osv.

Veien Til Golf

Sammenlign timeprisen med hva du betaler på et treningsstudio eller et dagskort i en alpinbakke. Vi er ikke redde for noen prissammenligninger. Det er moro å være på banen der alle kan konkurrere med alle på grunn av golfens handicapregler. Golf er eneste sport ved siden av travsport med handicapregler. Etter hvert spiller du deg ned til et lavere handicap.

Vi ønsker å få bevisstgjort hva golfsporten er: For å spille på en golfbane må du først gå kurs (VTG = Veien Til Golf) med en teoretisk og praktisk del. De som har gått kursene får låne utstyr for bruk på 6 – hulls bane. Både putting-green, 6 – hulls bane og range er åpen for alle sammen.

Med dagens erfaringer ville vi kun ha hatt 9 – hulls baner. Det skyldes tid og kapasitet. Men vi er meget stolt av vår 18 – hulls bane som er en av de ypperste i Norge. Vi får mye skryt. Vår greenkeeper Mikke fra Sverige gjør en kjempejobb. Han har med seg av stab av positive folk og egen gruppe fra seniorene på dugnad.

Inkluderende miljø

Her er det et team som arbeider meget godt sammen. Vi er opptatt av at folk utfører oppgaver sammen. Dette er ikke noe one-manshow, men teamarbeid som bygger det sosiale fellesskapet. Et godt miljø er viktig for golfsporten som skal være ærlig, offensiv og inkluderende. Flere golfspillere spiller godt i et mer trivelig miljø.

Hvor mange medlemmer har Stjørdal Golfklubb?

Det er 1280 medlemmer i registeret; men her har vi også med en medlemsmasse som kjøpte andel og nesten aldri har spilt golf. Selv om vi ikke snakker om aktive og passive spillere lenger, har vi 4 – 500 utøvere som spiller jevnlig.

Er barn og unge interessert i golf?

Ja, vi har nettopp gjennomført en sommercamp med 24 barn som var her i tre dager. Vi skal avvikle en ny camp senere. Det er en økende interesse med flere som ønsker å lære og spille golf.

Handicapsystemet med tildelte slag gjør at alle kan spille mot hverandre. Uansett nivå kan du møte en annen konkurrent. Det gjør at sporten blir utrolig sosial, du kan spille med folk som du ikke har spilt med før. De fleste går en sosialrunde der score ikke er så viktig, men det kan være moro å føre likevel. Som nybegynner kan du gjerne bli med på en turnering sammen med garva folk; det er mange ferske spillere som har vunnet turneringer.

Bygge miljø

Arnfinn Hoff liker miljø. Han har mange gode minner fra heftige diskusjoner i «Majorstua»  i kjelleren på Stjørdalshallen der fotballgruppa fikk lage en liten sosial arena. I en periode var Otto Ulseth et naturlig midtpunkt. Stjørdals-Blink spilte i vår nest øverste divisjon og slo blant annet Stabæk 3 – 2 på Øverlands Minde det året laget for første gang rykket opp til eliteserien.

Det skaper miljø når Stjørdal Golfklubb selv har tatt ansvaret for å drive Pro Shop. Vi selger alle varene selv. Miljø og samlingspunkt er viktig i en klubb, sier Arnfinn Hoff som er blitt en ivrig vaffelsteiker om morgenen: - Vi åpner kl. 08.00, men det er folk som går ut allerede 07.00. Da har Mikke lenge vært i gang med å klippe greenene. Det skjer fra 5–6 – tida om morgenen tre – fire dager i uka.

Det kjøres «klippetog» mandag, onsdag og fredag. Green klippes imellom. Vi har fått en god finish etter en fin vår som har gitt god grobunn. Banen har aldri vært så fin før. Og vår greenkeeper gjør en god jobb.

Bevisstgjøring

Golf – Norge jobber for bevisstgjøring og bruker de argumentene vi har. Golf spiller en viktig rolle for folkehelsa. Når du går hele runden er det 7 – 8 km. Det er trening å løfte bagen opp og ned av skulderen 90 – 100 ganger i løpet av en tur. Du bøyer deg for å plukke opp baller; går sammen med kjente og ukjente og knytter nye kontakter. Vi har plass til et 20 – talls personer i shopen der vi alltid har nystekte vafler.

Hvordan er samarbeidet mot bedrifter?

Vi har en god del samarbeidsavtaler med DNB som hovedsamarbeidspartner. I tillegg har vi egne hullsponsorer. Vi gjennomfører egne turneringer der klubben organiserer det hele. Det finnes ulike former for bedriftsmedlemskap. Det er stabil interesse blant bedriftene, mange er med over mange år. Det er ikke vanskelig å tegne 3–års-avtaler. Vi tilrettelegger hvis det er ønske om en turnering med kunder og ansatte med middag osv.

Golfklubben leier også eget laksevald for å ha et utvidet tilbud. En bedrift har ulike interesser med tanke på golf og laksefiske. Da gir vi tilbud om begge deler med premieutdeling her eller i elva.  Vi er opptatt av at samarbeidspartnere får tilbake det som ligger i avtalen. En avtale med golfklubben skal oppleves som et positivt innslag i hverdagen.

Kommer mange utenfra?’

Vi har greenfee-spillere som ikke er medlemmer av Stjørdal Golfklubb. Medlemskap i en annen golfklubb gir rett til å spille her mot en avgift, sier Arnfinn Hoff som har en kongstanke i sakens anledning.

Satse på lang-weekend

Dersom en spiller ønsker å gå på flere baner i Midt-Norge, kan vi organisere tilbud med en langweekend som gir mulighet for spill i Stjørdal, Verdal og en av banene i Trondheim for eksempel. Her kan det lages en pakke. Her ligger svenskene langt foran oss. Men det er lov til å lære av Sverige. Med et slikt tilbud kan vi skape enda bedre trafikk på banene våre.

Vi ligger midt i løypa for svenskene som kan komme hit og spille et par-tre runder. Svenskene kan spille en runde på Verdal lørdag og overnatte i Stjørdal for å spille en runde her søndag før det kjører heim etter en fortjent middag. Det er ting vi må begynne å jobbe med.

Hva kreves for å realisere et slikt opplegg?

Golfklubbene må være enige om retningslinjene. Vi må ha med hotellene og reiselivet for øvrig, sier Arnfinn Hoff stadig opptatt av strømmen med folk som går gjennom Stjørdal: - Hva gjør vi for å få tak i folk? Se på Lofoten – de stopper folket som gjerne vil oppleve. De er villige til å betale for ting som er positive.

For flere opplysninger om Stjørdal Golfklubb; se www@stjordalgolf.no

Medlemskap

«VTG» er et enkelt golfbegrep eller «Veien Til Golf».

Skal du ut på banen, må du har dette kurset som tilbys for alle nybegynnere uansett alder. Tidligere het det grønt kort. Nå er det ikke eksamen lenger, men et grundig kurs med teori og praksis over 3 – 4 timer dagen i fire dager. Det avsluttes med en fadderrunde der etablerte spillere er med og går noen hull. Når kurset er avsluttet, får du beviset som gir deg adgang til golfbanen.

Stjørdal Golfklubb har rykte for å være Midt-Norges triveligste golfklubb med en enkel visjon: «Flere golfere spiller mer golf i et trivelig miljø». Vi er et idrettslag uten noen kommersielle krefter med krav om avkastning og har medlemmer mellom 5 – 80 år.

Våre tilbud er tilrettelagt for ulike aldersgrupper:

Medlemstilbudene er inndelt etter alder:

Barn (0 – 12 år): Vi har tilbud til barn 0 – 12 år med eller uten hcp. Med hcp har du også fri tilgang til 18 hulls banen. Begge grupper har fri tilgang til 6 hulls banen. Det er ukentlige treninger i sommersesongen med klubbens trenere og mulighet for VTG kurs for nybegynnere. Det er 10 klipps range kort hver måned for de som deltar på treningene.

Junior (13 – 19): Alle som fra det året de fyller 13 t.o.m. det året de fyller 19 defineres som juniorer. Her er det tettere oppføling; blant annet med utvidet og skreddersydd trening/oppfølging for satsningsgruppe. Det er fri tilgang til 6 hulls banen for alle og fri tilgang til 18 hulls banen for de som har tatt VTG kurs. Det er reisestøtte til satsningsgruppe ved representasjon av klubben.

U 23 (20 – 23 år): student (20 – 28 år): Her er det utvidet tilbud med full spillerett på 6 hulls og 18 hulls banen.

Aktiv (24 år - >): Dette er et tilbud med alle rettigheter og gratis VTG kurs for nybegynnere.

Familie: Det er medlemskap for to voksne og alle familiens barn opp til det året de fyller 19 år. Voksne har samme rettigheter som aktiv mens barn har rettigheter i forhold til sin alder; 0 – 12 eller 13 – 19 år.

Greenfee (24 år - >): Dette er et billigere medlemskap for de som ikke har mulighet til å spille så mye som man ønsker. Her er det tilgang til 18 hulls banen mot betalt greenfee og 2 stk. gratis greenfeepass. Det er rabatterte tilbud og invitasjon til klubbturneringer. Dessuten er det gratis «Torsdagsgolf» for de med høyere hcp enn 36.

Bedriftsmedlemskap: Gjelder kun for bedrifter. Medlemskapet kan settes på en bestemt person. Alternativet er å motta 25 greenfeepass. Ved medlemskap på en bestemt person gjelder de samme medlemsfordeler som for aktiv.

Legg ut spikermatte!

Arnfinn Hoff er opptatt av å vinne en større plass for golf i reiselivet:

- Mener vi noe med reiseliv og ønsker vi virkelig å tilby det som vi har, må vi sørge for at folket stopper. Vi må legge ut ei spikermatte på E 6 og E 14 som tvinger folk til å stoppe. Her må vi utnytte beliggenheten ved sjøen. Vann er magi. Hva gjør ungene i en familiebil når de ser ei vannsklie? De vil leke!

Ingen har bruk for området mellom E 6 og Langøra. Det vil være en fantastisk lokalitet for camping som garantert vil stoppe mange. Da kan det lages opplegg for besøk på helleristninger, Hegra festning, Steinvikholmen, elva, golfbanen og alt det andre vi kan tilby. Campingplassen kan gi store ringvirkninger for hele Værnesregionen. Folk som har vært her drar med seg opplevelsen videre til sine miljø.

Stoppe hver 100. turist

I perioden mai – august er det en stor strøm med folk gjennom Stjørdal begge veger både sørover og nordover i tillegg til trafikken på E 14. Årsdøgntrafikken har nådd 20.000 kjøretøy – hvert døgn! Tar du det tallet med gjennomgangstrafikk kan du anslå at fort 30 – 40 % er feriefolk på veg et sted. Dersom Stjørdal klarer å stoppe hver 50. turist – hva ville ikke det utgjøre? Vi snakker fort om 150 flere gjester hver dag. Det er en fantastisk strøm av folk som drar forbi Stjørdal. Hele Stjørdal vil nyte godt av at flere stopper. Vi har et tilbud til dem.

Men da kommer vi tilbake til spørsmålet om campingplass. Folk kommer til fylkets største by Stjørdal og spør etter campingplass eller bobilplasser. Hva kan vi tilby? I umiddelbar nærhet til sentrum er det ingen ting. Vi trenger en skikkelig campingplass av svensk standard som vi kan være stolte av. Det ville ha gagnet alle aktiviteter vi har i Stjørdal fra Juni-Marta’n til Steinvikholmen.

5 minutter fra sentrum

Mellom Langøra og over E 6 kan det lages en forbindelse der du går inn til sentrum på et drøyt 5 – minutt. Hva ville det betyr for restauranter, pub-drift og butikker. Jeg synes de skal begynne der. Vi begynner i feil ende når vi diskuterer turisme og reiseliv. Det må være et tilbud.

Det er veldig mye for folk som stopper i Stjørdal, men det må være en plass å bo som er barnevennlig der det spruter vann i alle retninger. Kulturen dør hvis vi ikke får folk til å bruke den. Det er viktig å ha et anlegg som gjør at folk som folk stopper. Det må ha alle fasiliteter som Stjørdal har å by på.

Se hva vi har! Vi har et eldorado på utsida av Langøra som vi ikke bruker. Det er et stort areal vi snakker om; vi kan lage et skikkelig servicetilbud på det kjempestore arealet imellom Langøra og E 6. Det vil gagne alt virksomhet i Stjørdal; forretninger, golf og elva, mener Arnfinn Hoff.