Først tenkte jeg at det måtte være en misforståelse. Er det et arbeid i offentlige regi uten at jeg har fått beskjed? Men kontakt med kommunen, Statens Vegvesen, MESTA og Allskog utelukker noe slikt. Da ville arbeidet ha foregått med motorsag som etterlater mye spon på bakken.

Jeg mener bestemt at alt var i sin skjønneste orden mandag kveld. Da var jeg oppe sent uten å høre noe. Ugjerningen må ha skjedd i løpet av natta. Og da er det stille og gode arbeidsforhold selv om aktøren(e) må være iskald.

I nattens mulm og mørke har noen har gått løs på trærne i bjørkealléen med håndsag. Det er sagd av greiner på 10 – 12 trær; noen av dem er ganske skamfert. På noen stammer må aktørene ha brukt hjelpemiddel for å komme så høyt. Jeg så meg rundt. I skråninga mellom jordet og fylkesvegen fant jeg en stor haug med greiner samlet. Alt var ryddet og frakta vekk.

En nabo på andre sida av vegen har godt utsyn over gården. Han har heller ikke sett noen ting. Jeg kan ikke fatte og begripe hvem som kan ha interesse av slikt hærverk. Det er klassisk i konflikter at trær sperrer utsikten for andre. Men det gjør ikke mine trær.

Jeg føler at en grense er overskredet når andre tar seg inn på din eiendom og påfører trærne store sår. Jeg håper jeg klarer å bevare den flotte alléen, sier Oddvar Nergård.

Saken er anmeldt.