- Kommunestyret ga tidligere i høst klart uttrykk for at vi ønsker en avklaring før jul. Hvordan går det med arbeidet? spør Håve.

Rådmann Kjell Fosse henviser til etatsjef teknisk drift, Tore Rømo, som svarer: - Vi prøver å få på plass en frivillig ordning med grunneieren. Det er vanskelig å lykkes med pris. Vi håper på en løsning uten å få veien om en domstol. Derfor skal kommunen opptre med varsomhet i en slik sak. Nå pågår arbeid med undersøkelser i grunnen slik at vi er helt sikre på hva vi kan bygge hvor.

-Håve: - Dette er litt vanskelig å forstå. For tidligere var tilbakemeldingen at man kun ventet på politisk avklaring.

Rømo: - Vi kan ikke fullføre det nødvendige arbeidet før tidligst i mars. Deretter skal data samles i en rapport som vi regner med vil foreligge i månedsskiftet mai/juni.

Håve: - Hvordan blir det da med framdriften.

Rådmann Kjell Fosse: - Framdriften for å bygge Hegra barneskole blir ikke forstyrret. Her skal det først foregå grundige forberedelser. Det er ikke satt av mer enn 10 mill. kr. til bruk i 2014. De skal vi få brukt opp. Hovedinnsatsen kommer i 2014. Arbeidet med Hegra barneskole vil gå slik kommunestyret har skissert på tross av grunnundersøkelsene.