Skoleelever måtte være hjemme og lærere kom seg ikke opp til barneskolen på oppvekstsenteret. Arbeidsfolket måtte klatre forbi rasstedet, og noen har bodd flere dager hos kjente utafor bygda mens andre har vært værfaste i Forradal. Rasene den siste uka skapte skikkelig utfordring for mange, og i Forradal måtte folk sette fra seg bilene ved det største rasstedet ved Flådalsbekken og låne andre biler eller spørre om henting til og fra jobb.

- Det har vært ei meget spesiell uke, det kan du godt si. Det hele startet natt til fredag forrige uke med de første varsel om ras langs veien til bygda, sier Laila Balstad som fant det tryggest å ta med seg mannen Reidar for å bo hos svigermor Margot Balstad på Bjørgmyran i Lånke. Reidar Balstad og kona Laila bor ikke langt fra bygdesentret og oppvekstsenteret øverst i Forradal. Nå betrakter de raskantene og utglidningene langs elva Forra og bak Coop Forradal som er nærbutikken i bygda. Et ytterligere ras her kan true nærbutikken der en utglidning har funnet sted bare 4-5 meter bak butikken mot Kudalen. Også på sidene av oppvekstsenteret, men i trygg avstand fra bygninger og uteområder har ras eller utglidninger skjedd. Olaus Dalsplass, vaktmester på oppvekstsenteret var torsdag i ferd med å flytte materialer slik at maskiner kommer til med forbygging og reparasjon av skader.

Bygdesenteret og Forradal har de siste dagene hatt hyppige besøk av både NVE og kommunen med blant annet rådmann og varaordfører på befaring. Ras har gått flere steder, og topografi og grunnforhold består på store deler av strekningene langs elva Forra av sandholdig morene. Tydelig har sidebekker og hovedelva tatt med seg grusmasser samtidig som bratte sider av dalen er utsatt for utglidninger og ras. De geofaglige konklusjonene for området sitter NVE med, men det er tydelig at fagkompetansen anbefaler steinsetting og plastring av rassteder og potensielle rassteder i Forradal fremover.

- Vi opplever at kommunen tar situasjonen alvorlig og dette gir seg utslag i at entreprenører jobber hver dag med reparasjoner langs veistrekningen opp Forradalen og mot Vigdenes, sier Reidar og Laila Balstad. Disse dagene har de to sammen med mange andre opplevd at hele bygda på en eller annen måte har blitt berørt av den kraftige nedbøren kombinert med snøsmelting som har gitt utglidninger i terrenget. Lailas foreldre, Oddvar og Brit Moen bor rett over veien for Coop Forradal og opplever stor anleggstrafikk som nå retter opp skadene de siste dagene.

- For oss som er pensjonister har ikke dette bydd på så mye dramatikk, men de som skulle på jobb og skole er klart berørt av dette, sier de to og tenker spesielt på barn som kanskje kan føle frykt i slike situasjoner. Solunn Almlid arbeider ved oppvekstsenteret og bor i området ved Flådalsbekken der det største raset gikk.

- Familien vår valgte å forlate huset og flytte til min svigermor i Grønsetgrenda. Når alt var på det mest hektiske, gjaldt det ikke å skape frykt hos barna. Men det er klart at dette var en litt nifs opplevelse, sier Solunn Almlid.