-Dette er ikke en ny ordning, men det er først nå vi har mulighet til å håndheve i hele Stjørdal kommune. Kommunen har nå gitt p-vaktene uniformert bil, som brukes rundt i distriktene til å gjennomføre jobben. Parkeringsvaktene kommer nå også til å være på plass på «bygda», men kun for å kontrollere parkeringsovertredelser.

-Nei, det stemmer.

- Per i dag håndhever vi kun i Stjørdal kommune.

Ketil Fiskvik sier at bussholdeplasser og området rundt skoler blir lagt vekt på, og henviser til «Forskrift om kjørende og gående trafikk» paragraf 17.

-Ja, 500 kroner. Parkeringsvaktene og politiet har myndighet til å gi disse.

- Trafikkreglene og §17 om stans og parkering er ikke noe nytt system. Ketil Fiskvik, samt p-vaktene Knut Børseth og Roar Eidem, minner om at dette skal være til hjelp i hele Størdal. -I henhold til § 18 i trafikkreglene forutsettes det at håndheving av parkeringsovertredelser skal skje i hele kommunen. Det skal derfor gjelde alle typer stans og parkeringsovertredelse.

Dette er regler som gjelder for alle kjørende. Framkommelighet og sikkerhet er like viktig i hele kommunen. Parkering på fortau gir like dårlig fremkommelighet på bygda som i sentrum.

-Følg reglene

Ketil Fiskvik, samt p-vaktene Knut Børseth og Roar Eidem, minner om hovedreglene i trafikkreglenes § 17:

§ 17. Stans og parkering

1. Det er forbudt å stanse

a) i uoversiktlig kurve, i tunnel, på bakketopp eller på annet uoversiktlig sted,

b) i vegkryss eller nærmere enn 5 meter fra vegkrysset. Avstanden regnes fra det punkt hvor fortaukant, kantlinje eller vegkant begynner å runde,

c) helt eller delvis på fortau, gangveg eller sykkelveg,

d) på gangfelt eller sykkelkryssing eller nærmere enn 5 meter foran slike steder,

e) på motorveg og motortrafikkveg eller på inn- eller utkjøringsveg til motorveg og motortrafikkveg,

f) nærmere planovergang enn 5 meter,

g) i kollektivfelt, i sambruksfelt eller i sykkelfelt, unntatt for buss eller sporvogn på holdeplass.

h) på vegutvidelse for holdeplass for buss, drosje eller sporvogn eller nærmere enn 20 meter fra offentlig trafikkskilt for slik holdeplass. Unntatt er av- eller påstigning når den ikke er til hinder for buss, drosje eller sporvogn.

2. Det er forbudt å parkere

a) foran inn- eller utkjørsel,

b) på møteplass i vegens hele bredde så langt kjørebanen er utvidet,

c) på gågate,

d) på gatetun utenom særskilt anviste plasser.

3. På forkjørsveg med høyere fartsgrense enn 50 km i timen er det forbudt å parkere på kjørebanen.

Parkeringsregulerende skilt:

Følg skilting om parkering forbudt, stans forbudt og reserverte plasser

Parkering på handicapplasser:

Parkering på handicapplasser er kun tillatt med gyldig HC-bevis fra forvaltningskontoret. Ha dettegodt synlig i frontruten. Det følger bruken, ikke bilen.

-Spør parkeringsvaktene

Roar Eidem presiserer at en p-vakt kun kan veilede bilister om å forholde seg til bøter og Fiskvik legger til. -Dersom noen har spørsmål vedrørende parkering er det bare å henvende seg til trafikkbetjentene.  Vi vil rettlede så godt som mulig. Til slutt ber Fiskvik alle huske hensikten med systemet: Å bedre parkeringsforholdene i hele kommunen.