Seniorvarieté

Da får publikum gjennom en «Seniorvarieté» følge «Tango for to» og møtet med «Gunnar på Mo» før «Mari du bedåre» inntar scenen. Og så følger perler fra Prøysen på rekke og rad.

- Vi er 14 personer som er med på oppsettingen med ti av oss på scenen, forteller Aud Moksnes som har vært initiativtaker til dette prosjektet med å lage en underholdningsgruppe blant Stjørdal Seniorforums 740 medlemmer:

- Idéer til nye aktiviteter ble etterlyst på årsmøtet i Stjørdal Seniorforum 5. februar.  På et styremøte 12.februar lanserte jeg idéen om å danne en underholdningsgruppe av og for seniorer i Stjørdal. Dette ble meget positivt mottatt. Vi hadde et oppstartmøte i Lokstallen 13. mai.

Etter en idédugnad ble vi enige om å lage noe i forbindelse med Prøysenjubiléet. Først var vi om lag 20 personer som kunne tenke oss å være med. Nå er vi endt opp med 14 deltakere som utgjør ei fin gruppe. Formålet er å ta i bruk kunstneriske ressurser hos seniorer for å skape aktivitet og glede for seg selv og andre, sier Aud Moksnes.

Opptredener

- Prøysen er takknemlig stoff å jobbe med for vår generasjon som er vokst opp i Prøysens ånd. Vi hadde vår første øvelse 19. august hvor utkast til «Prøysen på Trudvang» ble presentert.  Og vi har musikk bestående av Rolf Gjertsen på piano, Kåre Langøy på gitar og Svend Helge Aftret på trekkspill.

- Men dere kan ikke la alt dette arbeide forsvinne i en enkelt opptreden?

- Nei, det kan vi ikke og det vil vi heller ikke. Derfor ser vi for oss å splitte opp ensemblet i mindre grupper som kan dra rundt for å underholde beboere ved eldreinstitusjoner i Stjørdal, sier Aud Moksnes.