- I løpet av fem uker har vi 114 barn påmeldt. Det maksimale vi tar imot på en dag er 60 barn, sier prosjektleder Mette Hermstad.

Påmeldingen til årets kommunale sommerferietilbud ble avsluttet 20. mai, og det er påmeldingen som danner grunnlag for de ansettelsene kommunen har gjort for Kimen-sommer. Prosjektlederen gleder seg veldig til å komme i gang med Kimen-sommer.

- Vi gleder oss kjempemasse til vi starter opp. Så langt har vi hatt møte med ansatte som skal jobbe, og disse har blitt kjent med hverandre. Det kommer også til å bli et foreldremøte før start, sier Mette Hermstad.

Kimen-sommer er erstatteren til det som het Aktiv sommer for noen år siden. Nå blir altså Kimen kulturhus base for årets sommertilbud. Tilbudet er åpent i ukene 26, 27, 28, 31 og 32

De fem ukene med «Kimen-sommer» vil se noenlunde like ut, iallfall i prinsippet. En ukeplan er laget, og alt har base ved ungdomsklubben Carbon i Kimen.

- Mandager blir stort sett bli kjent-dager. Tirsdag skal vi være kreative, mens det blir turdag på onsdager. Torsdag skal ungene få litt fysisk aktivitet, mens fredagene blir det eventyrstund i biblioteket, kinodag og skattejaktdag, forteller Hermstad.