- De har gledet seg veldig til dette, forteller Heidi Elisabeth R. Størseth, som er pedagogisk leder ved Egga barnehage. Meråkers nyeste barnehage ligger «midt i naturen», rett ved idrettsanlegget på Vardetun, og ungene stortrives på tur i følge de ansatte. Nå har de bestemt seg for at de 16 skolestarterne skal gå på tur til sykehjemmet en gang i måneden framover, og første besøk ble satt veldig stor pris på.

GENERASJONSMØTER: Per Klokhaug er en av beboerne ved korttidsavdelingen ved Meråker sykehjem, som satte stor pris på besøk av blant andre June Røkke og Liam Aleksander Nygård.

Trollkrem

- Vi var ute og plukket tyttebær for noen dager siden som vi hadde med oss og laget trollkrem av, sier Størseth.

- Nam, sier Teo Andre Leirvik (5). Han er en av de store ungene i Egga barnehage som er med på sykehjems-besøket. Teo Andre og fem andre skolestartere besøkte beboerne på langtidsavdelingen, mens de andre som var med på turen satt rundt bordet på korttidsavdelingen. Både de unge og de godt voksne beboerne likte både trollkremen og treffet.

- Det er tydelig at alle setter pris på at vi er her, og vi har lagt opp til litt forskjellige aktiviteter framover. Vi ser det tydelig på beboerne at de liker at det kommer unger på besøk og ikke minst at vi synger litt, sier Heidi Elisabeth R. Størseth.

TROLLKREM PÅ GANG: Mens de yngste var litt usikker på om de likte trollkrem var det stas for beboerne ved sykehjemmet. Fra nærmest og rundt bordet: Teo Andre Leirvik, Sverre Gresseth, Else Bakken, Georg Kulseth, Joar Myhre Jønsson, Marit Stenmo, Per Erik Kristensen (ansatt i barnehagen), Ine Vaagland, Mariann Juliussen (litt skjult), Anita Øverkil Nicolausson (ansatt i barnehagen), Isak Velva Øien og Mary Torvik.

Frivillig-hjelp

Selv har Størseth tatt med seg opplegget fra den gang hun jobbet i barnehage i Trondheim, og er opptatt av at dette skal gi mye for både de små, men også for de eldre og syke.

- For ungene er det jo viktig at de ser hvordan et livsløp er, sier Størseth.

Barnehagen allierte seg med Frivilligsentralen i Meråker før de dro på besøk til sykehjemmet, og derfra troppet det opp fire gode medhjelpere.

STOR AKTIVITET: Fargelegging og mye sang sto på programmet på det aller første treffet mellom små og store ved sykehjemmet. Fra venstre og rundt bordet: Per Klokhaug, June Røkke, Liam Aleksander Nygård, Eli Myhre (fra Frivilligsentralen), Snorre Setnan, Oddny Velsand og Kai Rintaro Karlsen.

- Det er et viktig poeng for oss at vårt besøk her ikke skal være noen som helst ekstra belastning for betjeningen. De skal fortsette, og kanskje få bittelitt avlastning, til å gjøre det de skal gjøre, sier Heidi Elisabeth Størseth.

Og betjeningen smiler bredt når de ser samspillet rundt bordene.

- Kjempetrivelig med besøk, både for oss og beboerne, er gjennomgangsmelodien fra de ansatte, som mer enn gjerne slipper skolestarterne inn en gang i måneden framover.