Etter en eventyrlig vinter for skiglade, mener Arbeiderpartiets Stian Flobergseter at Stjørdal kommune må kjøpe inn ny tråkkemaskin.

- Når vi ser på aktiviteten som har vært i Remarka i vinter er dette litt av en folkehelsegevinst, sier Stian Flobergseter. Forradalingen som representerer Arbeiderpartiet i kommunestyret foreslår under torsdagens møte at rådmannen forbereder innkjøp av ny tråkkemaskin til bruk i Remarka.

- Vi er på tampen av en flott vinter for alle oss som er glade i snø og ski. Gjennom en lang vinter har frivillige og kommunens ansatte lagt til rette for en av de beste skisesongene på lang tid. I Stjørdal er vi heldige som har så mange dyktige og dedikerte mennesker som legger forholdene godt til rette, sier Flobergseter, som understreker at skiløpernes forventninger har forandret seg.

- Fra at folk selv tråkket sine egne skispor, via skuterspor, har skigåerne i dag helt andre forventninger, sier Flobergseter.

I en interpellasjon under kommunestyremøtet torsdag kveld vil han derfor fremme et forslag om ny tråkkemaskin.

- Dagens maskin er fra 2005 og har passert forventet levealder etter den bruken den har. Hyppige driftsstanser og økte driftskostnader må forventes, sier Flobergseter som er aller mest opptatt av at dagens maskin ikke har den ytelsen som kreves for å takle alle forhold gjennom en hel vinter.

- Det har skjedd mye på tråkkemaskinfronten siden denne maskina var ny i 2005. Blant annet er det er i Remarka viktig med en god freskapasitet. I disse løypene tråkkes det ofte, og vi har ofte også vekslende værforhold i området, sier Stian Flobergseter.

Nå ønsker han å få svar på hvilke planer som foreligger for tilrettelegging for skisporten i Stjørdal, og fornyelse av utstyrsparken i Remarka.