”Crazy for you” er navnet på singelen som er laget av henne selv, er inspirert av selvopplevde hendelser og handler om den vanskelige kjærligheten.

- Jeg har vært med noen andre studioinnspillinger, men det er første sangen som jeg selv har laget som nå blir gitt ut, sier Rønning, som spiller saksofon og synger på låten som ble innspilt i Oslo i vår.

Jazztalentet har aldri vært redd for å tørre. Fire studioplater har hun deltatt på, hun har spilt live sammen med to av medlemmene i Mezzoforte og vært sanger og saksofonist i bandet Stellar i flere år. Nå studerer Rønning jazz ved NTNU, og neste høst kan den musikalske reisen ende opp i enten England eller København på jakt etter en mastergrad og som et ledd i å utvikle musikeren enda mer.

- Jeg har fått kommentarer på at noen synes jeg er tøff. På en måte er jeg vel det, sier hun.

Blir ikke rik

Å leve av musikken er vanskelig her til lands, og å leve av jazz er enda vanskeligere. Likevel er det det Rønning drømmer om, mens hun daglig bretter sammen T-skjorter og benklær i klesbutikken som hun jobber deltid for i Trondheim.

- Jeg blir ikke rik av å lansere en låt på strømmetjenestene, men jeg håper å komme i gang med å spille konserter til høsten. Trolig blir det i Trondheim hvor det finnes mange fine scener som passer for meg, men jeg ønsker også å opptre i Stjørdal, sier Rønning, som gikk tre år på musikklinjen ved Ole Vig videregående skole.

På jazzlinjen har hun funnet et band som hun øver inn sine egne sanger sammen med, og lykkes hun med å få inn noen kroner gjennom konsertene kan det bli flere utgivelser.

- Jeg har flere låter på lager, men ingen konkrete planer selv om jeg går og tenker på det. Jeg har lyst til å spille inn mer, men det koster penger. Selv om jeg ikke tjener mye penger på strømmetjenestene, er det mest for å ha gitt ut noe selv og som er fint å vise til, sier hun.

Ikke pent i starten

Rønning er oppvokst i en musikalsk familie, og da pappa hadde bandøving hjemme satt lille Liv Ellen alltid pal ved siden av og tok musikken og energien innover seg. Med en mor som er ivrig i å synge i kor og ikke minst har et godt gehør, var veien kort inn i Åsen skolekorps.

- Jeg spilte saksofon, og det var nok i starten ikke alltid like pent å høre på, men det ble bedre etter hvert. Senere fikk jeg spille i et storband med andre korpsmedlemmer, og da fikk jeg for alvor interessen opp, forteller hun.

- Går opp og ned

Senere gikk den musikalske ferden videre til Ole Vig, før hun havnet på NTNU og nå på fredag utgir singelen ”Crazy for you”.

- Det går opp og ned på fronten der, sier hun, og ler.

Rønning snakker om emnet i singelen.

- Sangen tar utgangspunkt i selvopplevde hendelser, men det betyr ikke at alt i sangen er selvopplevd. Jeg har lagd en historie som baserer seg på egne erfaringer og andres opplevelser, og til slutt ble det en sang ut av det, men det kommer fra meg, sier Rønning, som for ordens skyld er singel.

- Men det ordner seg sikkert til slutt. Jeg stresser ikke, sier hun, og ler.

Gjennom låten håper Rønning å gi andre en musikalsk opplevelse.

- Jeg har fått så mye ut av andres musikk, og nå håper jeg noen får noe ut av min musikk.