Siden august i år har fiolinist Geir Inge Lotsberg tatt over stafettpinnen som kunstnerisk leder i Trondheimsslistene som ble etablert i 1988. Det er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Det fikk publikum i Stjørdal kirke oppleve fredag kveld da Geir Inge Lotsberg ga fine innføringer til de stykkene publikum fikk føre.

Divertimento i D-dur, kv, 251 for strykere, obo og to horn var datidens festmusikk skrevet av Mozart som 20-åring. Når Henze kaller sin komposisjon for Fantasia for strykere, beskriver det veldig godt musikken som søker nye landskap.

Ratkjes «Tale of Lead and Frozen Light» fortsetter langs det sporet mens Nielsen i følge Lotsberg var opptatt av å skape en kontrast til samtidens pompøse verk der Richard Strauss var sentral.

Gjennom 1 time og 40 minutter kunne publikum glede seg over prestasjonene til de 20 musikerne som spilte fiolin, bratsj, cello, kontrabass, horn og obo. Publikum takket solistene med en rungende applaus og var veldig glade for at kulturarbeiderne i Kimen hadde gitt dem denne opplevelsen. Med Kimen kan Stjørdal bygge en tradisjon med klassisk musikk.