Det er elever med forventninger og gode forberedelser som venter foresatte og søsken når Åpen skole åpner dørene ved Fagerhaug Oppvekstsenter denne uka. I tillegg til barne- og ungdomstrinnene, har skolen nå startet sin Internasjonale skole. Rektor Britt Tønne Haugan gleder seg sammen med elever og lærere til å ta imot besøkende denne dagen.

- Vi har planlagt Åpen dag en stund nå, og småtrinnet skal denne gang ha uteskole med natursti og matte-oppgaver ute i det fri. Mønsterlegging er også en oppgave dette trinnet får. Mellomtrinnet, med 7.klasse skal vise Ungt entreprenørskap, og her snakker vi om kreative elever som lager det meste selv, sier rektor Tønne Haugan. Ungt entreprenørskap har som målsetting å vise litt om hvordan en bedrift drives, og elevene får innsyn i prosesser likt det sivile liv etter mønster fra engasjement i en bedrift.

Fagerhaug sine elever har mye å vise frem på Åpen skole. Det er tydelig etter engasjementet å dømme fra elevene.

- Vi har laget fine øredobler av knapper fra tastaturet av en gammel skrivemaskin. Ideen var det læreren vår som kom på, forteller Kristoffer og Maylin i en klasse som gleder seg til å få besøk av foreldre, søsken, foresatte og kanskje besteforeldre denne torsdagen. Internasjonal skole er i oppstarten lokalisert i fornyede kjellerlokaler på skolen. Dette vil også Fagerhaug Oppvekstsenter vise frem under Åpen skole. Noen elever blir også kulturverter, slik at disse viser rundt i skolen denne dagen.

- Det blir salg av kaffe og kaker. Skolen åpner for besøkende fra klokka 12.00 denne dagen, og vi har åpent helt til 18.00 på kvelden, avslutter rektor Britt Tønne Haugan. Skolen skal også ha egen stand på Torgkvartalet og Prix- Skatval denne dagen.