Forholdene tatt i betraktning, med en sen vår og mye snøsmelting, har starten på årets laksesesong i Stjørdalselva vært god. I løpet av juni måned har det blitt tatt 800 laks i elva. Den samlede vekten på den avlivede laksen var drøye fem tonn. Snittvekten var 7,3 kilo. Spesielt gledelig er det at mange tilreisende fiskere har fått fisk. Det er ingen tvil om at mange kan ta med seg positive minner fra årets opphold i Stjørdal.

For laksen sin del er det positivt at både andel og antall gjenutsatte laks har økt fra tidligere i år. I løpet av sesongens første måned fikk 77 laks eller om lag 10 % av totalt antall fangede laks svømme videre. Det er 46 flere enn i samme periode enn i fjor. Med tanke på at totalbeskatningen av laksen som går på elva i juni kan bli svært høy i løpet av en lang sesong så er dette positivt for fremtidige laksegenerasjoner. La oss håpe det var mange hunnlaks blant de som ble gjenutsatt! Det er fiskerne på SJFF sine vald og på Hembre som har satt ut de fleste laksene. Våre fiskere tar ansvar for fremtidige laksegenerasjoner!

Kortsalget på SJFF sine vald har vært godt. Målt i forhold til fjoråret, som også var et år med høyt kortsalg, så tyder foreløpige tall på en økning på rundt 15 %. Dette kan selvsagt forklare noe av økningen i fangsten. Høyt kortsalg betyr uansett at SJFF kan opprettholde sitt gode tilbud til allmennheten og at grunneiere som leier ut sin fiskerett til oss tjener mer penger. Ikke minst gir mange fiskere i dalen ringvirkninger for andre virksomheter. Fiskekort er nok den minste utgiftsposten for de fleste fiskere. De fleste av oss bruker nok langt mer penger på drivstoff, overnatting, mat og utstyr i løpet av sesongen.

La oss håpe at det gode fisket fortsetter og at de to siste månedene vil gi fortsatt positive opplevelser for både lokale og tilreisende fiskere. Og la oss for all del unngå sol og varme. Det alle laksefiskere ønsker er REGN!

Kilde: SJFF.no