Nettredaksjonen

Stjørdals-Blinks håndballherrer gikk på et nytt tap i søndagens hjemmekamp mot sterke NTNUI. Men til tross for sifrene 25-28 var det mye positivt å hente ut fra kampen.

NTNUI lå på andreplass med 24 poeng før søndagens kamp, og det var kun suverene Charlottenlund som lå seks poeng foran studentene. Stjørdals-Blink slet derimot i bunnen med sine fire poeng, kun med Kristiansund 2 bak seg på tabellen. Det var derfor liten tvil om hvem som gikk til kampen i Stjørdalshallen som klar favoritt.

God andreomgang

Hjemmelaget, som hadde åpnet 2014 med tap 25-42 for Tiller 19. januar, gikk likevel respektløst til verks og satte en støkk i NTNUI. Man skulle ikke tro at det ene laget jaktet serielederen mens det andre kjempet for å holde jumboplassen unna. Blink hadde hevet seg betraktelig fra Tiller-kampen, og ga gjestene fra Trondheim god motstand gjennom hele kampen.

Særlig andreomgangen var imponerende sett med Blink-øyne, og laget viste at selv om de foreløpig kjemper under nedrykksstreken har de kvaliteter nok til å berge plassen. De gode periodene var imidlertid ikke tilstrekkelig nok, og i de avgjørende fasene av kampen hentet NTNUI fram de avgjørende kreftene. Til slutt kunne de ta med seg to viktige poeng tilbake til trønderhovedstaden etter seier 28-25.

Lokaloppgjør mot Vikhammer lørdag

Selv om det ble tremålstap kan Stjørdals-Blink ta med seg videre at de har kvaliteter til å spille jevnt med de beste. Dersom de viser samme innsats i resten av sesongen som mot NTNUI søndag bør man kunne klare å plukke viktige poeng utover den vårsesongen. Per dags dato har Blink henholdsvis to og fire poeng opp til Klæbu og Strindheim 2 på kvalikplassene, og seks poeng opp til Skogn på sikker plass.

De tøffene kampene kommer imidlertid raskt, så det gjelder å holde fokus. Til helga venter sesongens andre lokaloppgjør, når Blink tar turen til Malvikhallen for å møte Vikhammer. Vikhammer er nummer seks på tabellen med 13 poeng, og skal allerede i morgen torsdag møte Ørland på bortebane. Med fire poeng på disse to kampene vil Vikhammer rykke forbi Steinkjer og innta femteplassen på tabellen. Kampstart i det spennende nabooppgjøret er klokka 18.